Syntus snapt het en laat je buskaartjes kopen via een app

Syntus snapt het en laat je buskaartjes kopen via een app
De NS wil er nog niet aan, maar bij vervoerder Syntus is het al wel doorgedrongen dat het 2014 is en met met de telefoon wil kunnen betalen.

Vanaf januari 2015 kunnen reizigers daarom via een app een kaartje kopen en reizen met hun smartphone in de bussen en treinen van Syntus. Kaartjes kunnen voor vertrek worden gekocht en op het moment van gebruik worden geactiveerd. Daarnaast kunnen reizigers in de app ook een digitaal kaartje voor een andere reiziger kopen (ouder, kind). Via de app is ook de reisinformatieplanner van 9292 te gebruiken.

Toch jammer: het is duurder dan de OV-chipkaart

Veel reizigers zullen met de app echter vaak duurder uit zijn, want wie met de ov-chipkaart reist betaalt alleen voor de gemaakte kilometers. Met de Syntus-app kan dat niet, aangezien er alleen losse ticket gekocht kunnen worden. Of het dus gaat aanslaan in de contreien waar syntus actief is, valt dus nog te bezien. Zelf zijn ze er van overtuigd dat het gaat slagen. Directeur Cees Anker:

“In Engeland bestaat deze succesvolle app al en laat het daar zien op welke wijze gemakkelijk en veilig kan worden betaald en gereisd. Wij willen ook onze reizigers dit gemak bieden en zijn van mening dat we met deze app onze toegankelijkheid vergroten.

Syntus verzorgt openbaar vervoer in Gelderland, in Midden Overijssel en in Twente. Ze beheren 376 bussen, 9 treinen en 56 km spoor. De app is vanaf volgende maand te downloaden voor Android en iOS.

Your move, NS.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *