Top 10: De bestverkochte Xbox One-games van 2018

Black Ops knalt zich wederom omhoog
Hoe verhoudt de Xbox zich tegenover de succesvollere PlayStation 4?

Wereldwijd doet de Japanse PlayStation het een stuk beter dan de Amerikaanse equivalent, maar voor ons unieke sneeuwvlokken die wel een Xbox hebben, is het natuurlijk ook leuk om te weten welke games het beste verkocht werden voor Microsoft’s console.

Van de bestverkochte games in 2018 zijn de eerste 7 gekocht voor de PlayStation 4, is de nummer 8 een game voor de Nintendo Switch en komt de nederige Xbox One binnen op plaats 9. Red Dead Redemption 2 – ik noem het nog maar eens een van de beste games uit het afgelopen decennium – werd wereldwijd ruim 3,5 miljoen keer verkocht voor de Xbox One. Dat is minder dan de helft van het totaal van RDR2-sales voor de PlayStation 4.

Verder moet je tot plek 46 van alle meest verkochte games van 2018 scrollen voordat je bij de 10e best verkochte Xbox One-game aankomt. Het moge duidelijk zijn, hoewel PlayStation en Xbox het grootste gedeelte van de concurrerende strijd relatief gelijk op gingen, is dat de laatste tijd niet meer echt. De PlayStation is langzaam aan het winnen. Jammer, want geen van mijn vrienden heeft voor de ‘underdog’ gekozen dus ik kan niet met ze samen console-gamen. In het verlengde daarvan wens ik Google veel succes

Hoe dan ook, in Amerika doet de Xbox het wel hartstikke goed. Dat is onder andere te zien aan Amerikaanse hitgames zoals de NBA- en NFL-serie. De basketball- en American Football-games doen het altijd ontzettend goed in de Verenigde Staten terwijl het in de rest van de wereld bij een niche-publiek blijft.

Bekijk de complete top 10 hieronder (via VG Chartz):
[table “228” not found /]

Wat opvalt is dat de titels zelf weinig verschillen vergeleken met de top 10 bestverkochte PlayStation 4-games. FIFA, Red Dead Redemption 2, Far Cry 5 en Black Ops IIII worden allemaal massaal gespeeld. Wel worden de PlayStation 4-games absoluut veel vaker verkocht.

Tot slot verschillen de twee lijsten wat betreft exclusives wel sterk met elkaar. PlayStation had dit jaar een hele goede exclusieve line-up, waaronder natuurlijk het meesterlijke God of War en het zeer geprezen Spider-Man. Dat terwijl Microsoft het geld exclusief binnenharkte met het onderpresterende Sea of Thieves en het immer succesvolle Forza.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *