Top 5 Apple geruchten die binnenkort uitkomen

Apple iTV concept
We weten allemaal dat het rondom Apple altijd barst van de geruchten, met hele en halve waarheden. Wij hebben al deze geruchten eens op een rijtje gezet en het kaf van het koren gescheiden. Welke echt nieuwe producten kunnen we de komende tijd verwachten uit Cupertino?

Voor het gemak laten we zaken als een opgefriste iPhone of iPad (Mini) maar even buiten beschouwing, want iedereen kan op zijn vingers natellen dat zulke producten er komen. Hieronder focussen we ons op vijf echt nieuwe producten die de komende tijd, naar alle waarschijnlijkheid, gelanceerd zullen worden.

1) iOS 7 (juni 2013)
Het eerste grote nieuws dat we van Apple verwachten is een compleet vernieuwde versie van hun besturingssysteem. Waarschijnlijk zal tijdens de jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie van Apple (WWDC) een preview getoond worden van iOS 7. Er zou gekozen worden voor een ‘platte’ designstijl en daarnaast zullen de agenda- en e-mailapplicaties grondig aangepakt worden. Er schijnt wat vertraging te zijn bij het project, maar dat breien ze ongetwijfeld nog wel recht bij Apple.

2) iWatch (september/oktober 2013)
Tim Cook beloofde bij de cijfers over het eerste kwartaal dat Apple in de herfst met opzienbarende nieuwe producten op de markt zou komen. Het moest voor de hand liggen dat hij daarbij doelde op de iWatch. Dit zou een stijlvol alternatief moeten zijn voor Google Glass, oftewel een gadget waarmee je gemakkelijk berichten en notificaties kan bekijken zonder telkens je telefoon iPhone te hoeven pakken. Wearable computing gaat het immers helemaal worden.

3) Goedkope iPhone (over 6 tot 8 maanden)
Die-hard Apple fanboys gruwelen wellicht bij het idee dat hun geliefde merk ook in handen van het gepeupel de massa gaat komen, maar het schijnt toch echt zo te zijn. Vooral in opkomende markten is het voor Apple moeilijk om een voet aan de grond te krijgen, om daarop in te spelen willen ze een goedkope(re) iPhone lanceren. Door mensen zo vroeg mogelijk in het Apple ecosysteem te trekken hoopt het bedrijf ze nog lang vast te houden en er veel geld aan te verdienen. De lancering van deze telefoon zou nog wel zo’n 6 maanden kunnen duren. Reken er overigens niet op dat deze telefoon in Nederland/Europa op de markt komt.

4) iTV (eind 2013/begin 2014)
Sinds 2011 gaan er al geruchten over een televisie van Apple, Steve Jobs hint er zelfs op in zijn autobiografie. Het lijkt nu dat deze mythische TV eindelijk op de markt gaat komen. Volgens analisten is de kans zo’n 50% dat hij nog dit jaar komt, en anders is hij er uiterlijk in de eerste helft van 2014. Zou jij graag een 60 inch Apple TV in je woonkamer hebben?

5) Grote iPhone ‘iPhablet’ (2014)
Ondanks dat Donald Trump eist dat er een iPhone met een fatsoenlijk groter scherm komt, zal hij toch nog moeten wachten tot volgend jaar. Analisten verwachten namelijk dat een dergelijke telefoon niet eerder dan halverwege 2014 op de markt zal komen. Hoe groot dat scherm gaat worden? Iets in de richting van 4,5 inch zou een goed begin zijn. Het lijkt mij sterk dat Apple een iPhablet met een 5,5 inch scherm (of groter) op de markt durft te brengen.

2 reacties

  1. ik denk niet dat Apple een “iPhablet” gaat uitgeven want 5,5 inch is wel heel groot dat zullen ze nooit doen maar 4,5 inch kan nog wel gebeuren. Maar vooral de naam…. iPhablet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *