Top 5: de duurste game-PC’s op Coolblue

Monster Pc's voor monsterprijzen
Vijf monster-PC’s voor monsterprijzen.

Je hebt de internetters, de photoshoppers, de Facebookers en de Googelaars. Maar er is één type desktop-gebruiker dat bereid is duizenden euro’s neer te leggen voor een krachtige machine en dat is natuurlijk de PC masterrace-gamer. Zonder verdere poespas zijn dit de 10 duurste gaming PC’s die je via Coolblue kunt bestellen.

HP Omen X 900-200nd – €4.499,-
Dit bakbeest van bijna €4500 euro is alles behalve goedkoop, maar ook alles behalve conventioneel. Met zijn kubistische disign tackelt deze rig een bekend probleem bij gamers: kabels in en uit je PC halen is een hels karwij omdat je vaak moeilijk achter je desktop kunt komen. Door de speciale vorm kun je gemakkelijker bij je CD-drive, USB-ports en HDMI-aanluitingen.

Maar is hij de stevige prijs waard? De rig sport een Intel i9-7920X met een turbosnelheid van 4.3 GHz, heeft maar liefst 32GB RAM, een harde schijf van 3TB met nog eens 512 GB aan SSD-geheugen en als kers op de taart NVIDIA GeForce GTX 1080Ti in voor de echte grafische hoogstandjes.

Je kunt met andere woorden met gemak letterlijk iedere game op ultra settings spelen en de beste frames halen. Okay, PUBG op ultra is volgens Coolblue nog steeds maar goed voor 97 fps, maar die game is ook verschrikkelijk slecht geoptimaliseerd. Beter geoptimaliseerde games als League of Legends of Overwatch? Die halen met gemak op ultra respectievelijk 270 fps en 195 fps. Nice.

Acer Predator Orion 9000 900 i9X01 – €4.299,-
Op de tweede plek staat een tevens met steroïden ingespoten gaming PC, ditmaal van Acer. Voor zo’n 300 euro minder krijg je nagenoeg dezelfde specs. Hoewel de rig (wat mij betreft) een stuk mooier is dan de HP Omen, bevat hij de iets mindere Intel i9-7900X (dezelfde turbo-frequentie), 16GB RAM, 2TB geheugen en tevens 512GB SSD en dezelfde NVIDIA GeForce GTX 1080Ti.

Nu, als ik zoveel geld over had voor een gaming PC, dan zou ik de HP eventueel kopen voor de iets betere processor en de dubbele hoeveelheid RAM; zeer dure grapjes als je het zelf wil upgraden. Maar over upgraden gesproken, het moederbord van deze Acer ondersteunt tot 128GB RAM (een ongekend belachelijke hoeveelheid die je voorlopig niet nodig gaat hebben) terwijl de HP zijn max al bereikt heeft. Ook heeft de Acer meer USB-ports (waaronder 4 stuks voor, tegenover 0 voor de HP) en komt hij met een twee keer zo krachtige PSU (stroomvoorziening).

Kortom een zeer solide desktop met wat uitbreidingsmogelijkheden en esthetisch best wel bad ass, maar kwa prijs-spec-verhouding is de HP Omen 900 misschien een iets betere keuze.

HP Omen X P1000-050nd – €2.999,-
Voor 3000 euro krijg je de meest vreemde constructie in dit lijstje. Deze HP Omen is namelijk een rugzak. Ja, serieus, deze bad boy kun je op je rug meedragen en eventueel mobiel gamen. Ik zou niet weten waarom je dat zou willen, maar hey, het kan!

De rugzak-PC komt uitgerust met een Intel Core i7-7820HK processor (3,9GHz turbo), 16GB RAM, 512 GB SSD opslagruimte, en de krachtpatser van een grafische kaart, de NVIDIA GeForce GTX 1080.

Hij hoeft overigens niet mobiel te zijn, want een dockingstation wordt meegeleverd. Ben je toch meer van het staand/lopend/mobiel gamen, dan is ook de rugzak meegeleverd met twee accu’s. Ieder zou volgens Coolblue goed zijn voor 1,5 uur gameplezier. Oh, en je krijgt 2 jaar carry-in-garantie. Get it? Carry-in?

HP Omen 900-299nd – €2.699,-
De bijna identiek genoemde HP Omen 900-299nd kost een stuk minder dan zijn grote broer, maar sport in elk geval dezelfde kubistische kast. Onder de motorkap zit natuurlijk het echte verschil, maar dan nog krijg je voor de stevige prijs ook een stevige, high-end desktop.

De 299nd bevat een Intel i7-7800X (4GHz turbo), 16GB RAM (upgradebaar naar 64GB), 2TB geheugen en een 256GB SSD. En warempel, hij bevat wederom een zeer solide NVIDIA GeForce GTX 1080. Oh, en een aantal USB-poorten aan de voorkant. Altijd handig als je vlug iets wilt aansluiten.

MSI Infinite X 8RF-036EU – €2.699,-
We eindigen vandaag met een MSI, en wel de Infinite X 8RF-036EU. Hij komt voor dezelfde prijs als de bovenstaande HP, maar wat krijg je ervoor terug? Allereerst een conventioneel design (met coole LED-verlichting).

Onder de motorkap word ik daarentegen veel warmer van deze MSI. Hij heeft de veel krachtigere i7-8700K (4,7GHz turbo), 16GB RAM (uitbreidbaar naar 32GB), 3TB geheugen en een 512GB SSD-kaart. En kijk nou, hij bevat dezelfde processor (Ti-uitvoering) als alle andere rigs op dit lijstje, de NVIDIA GeForce GTX 1080 Ti.

Wat mij betreft dus verreweg de beste prijs-spec-verhouding in dit lijstje en met grotendeels geëvenaarde hardware vergeleken met de monsters hierboven, maar dan voor een enigszins acceptabele prijs.

Voor meer toffe lijstjes klik je verder, zoals de 15 duurste laptops op Coolblue. In dit artikel vind je de 5 duurste drones die je kunt krijgen via Bol.com. Voor wat anders check je hier de 10 populairste merken op Instagram.

4 reacties

  1. “128GB RAM (een ongekend belachelijke hoeveelheid die je voorlopig niet nodig gaat hebben)”… ik zit al op 256GB RAM, een Nvidia Quadro P6000 en een Nvidia Tesla. Oh…wacht “game-pc’s” da’s speelgoed 😛

  2. “Door de speciale vorm kun je gemakkelijker bij je CD-drive, USB-ports en HDMI-aanluitingen.”

    Tenzij je de PC BOVEN de monitors hebt staan 😛
    M’n vorige PC had de disc drive onderin, en de Hardeschijven waar de disc drive hoorde lol. Dat werkte.
    Ik hbe nu een workstation. Voortaan hoef ik geen consumenten PC’s meer hoor! Workstations zijn heerlijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *