Top-advocaat Apple tipt Google bij FTC over in-app aankopen

in-app aankopen
De concurrentiestrijd tussen Apple en Google verloopt lang niet altijd even vriendelijk, ook al gaat het om iets kleins als in-app aankopen.

Apple werd in januari zelf al op de vingers getikt door telecomwaakhond FTC wegens onbedoelde in-app aankopen. Zo gebeurde het regelmatig dat kinderen op de iPad van hun vader of moeder voor duizenden euro’s uitgaven in spelletjes. Beide partijen troffen een schikking, maar dat kostte het techbedrijf wel 32,5 miljoen dollar.

Kort na de klacht besloot Apple concurrent Google te tippen bij het Amerikaanse FTC. Bruce Sewell, top-advocaat bij Apple, stuurde een e-mail aan FTC-voorzitter Edith Ramirez en verwees hierin naar een artikel waarin Google’s app-store werd bekritiseerd over in-app aankopen. Dat blijkt uit documenten die in bezit zijn van Politico.

Uiteindelijk kwamen Google en Apple met een aantal maatregelen, waardoor het een stuk moeilijker moet zijn om per ongeluk aankopen te doen vanuit apps. Naast de twee techgiganten ligt ook Amazon onder het vergrootglas van FTC voor dezelfde kwestie. Ook zij pasten hun systeem al aan, maar FTC houdt voor de zekerheid een vinger aan de pols.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *