Twee robots werken samen op gevaarlijk terrein


Voordat je een zware dure robot het veld in stuurt is het misschien een beter idee omdat terrein eerst te laten verkennen.

De robots van tegenwoordig zijn erg kostbaar en hangen vol met apparatuur. Het zou dan ook zonde zijn als deze het terrein in worden gestuurd en daar door een onstabiele ondergrond kapot gaan. Een stel onderzoekers aan de universiteit van Berkeley en ETH Zurich hebben daarom een verkenningsrobot ontwikkeld.

Via een camera op de grote robot met de naam StarlETH wordt de kleine robot gevolgd. Deze VelociRoACH kan het terrein bepalen door een aantal sensoren en begeleid de StarlETH door gevaarlijk terrein.

Zodra de VelociRoACH glad terrein detecteert zal het die informatie draadloos versturen naar de grote robot. Dankzij deze informatie en door de camera aan de voorzijde van de StarlETH weet hij dat het moet stoppen. Of de kleine robot direct op zoek gaat naar een alternatieve route wordt uit onderstaande video niet duidelijk. Dat lijkt mij dan de volgende stap in het onderzoek.

Het idee is dat de kleine robots makkelijk en goedkoop te vervangen zijn. Zo kunnen de miljoenen kostende grote robots overeind blijven staan en doorgaan met hun werk.

[gv data=”9bxVaafV7q4″][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *