Samsung verliest kopers aan onder meer OnePlus

Dont settle
Overstappers die voor de OnePlus 6T of Pixel 3 kiezen, waar komen die vandaan?

OnePlus’ nieuwste model, de 6T, werd gemixt ontvangen. Veel fans kregen een toestel dat te veel op zijn voorganger leek. Met de aankomende OnePlus 7 lijkt daar wat verandering in te komen. Tegelijkertijd bleek recentelijk dat Google Pixel het snelstgroeiende smartphonemerk in de Verenigde Staten is. Dat is ongetwijfeld slecht nieuws voor grote jongens als Apple en Samsung, maar wie van die twee moet het hardste zweten?

Volgens CounterpointResearch is daar een eenduidig antwoord op: Samsung. Nu is het misschien niet heel verrassend dat de meeste Android-gebruikers overstappen naar een andere Android-smartphone, maar voor Samsung liegen de cijfers er zeker niet om. 51% van de gebruikers die overstapt en nu een Pixel 3 aanschaft, had eerder een Samsung. Ter vergelijking: ‘slechts’ 37% van de OnePlus 6T-eigenaren komt van het Zuid-Koreaanse merk.

Tegelijkertijd is het aantal Apple-gebruikers dat overstapt naar de Pixel 3 en OnePlus 6T respectievelijk 18% en 16%. Jeff Fieldhack, directeur van Counterpoint, stelt dat dit waarschijnlijk teleurstellende cijfers voor Google zijn: “De Pixel is ontworpen om Android-innovatie op de voorgrond te schuiven om zo mensen uit de iOS-base over te halen naar Android.” En dat lukt Google slechts marginaal beter dan OnePlus.

Waar komen overstappers vandaan?

Misschien nog het meest opvallen is het toestel dat de meeste overstappers van Samsung naar Pixel 3 hadden. Maar liefst 31% van alle Pixel 3-eigenaren had voorheen een Samsung Galaxy S7, die momenteel ruim 3 jaar oud is. Kortom, de Pixel 3 trekt ongepland een uitzonderlijk specifieke doelgroep aan.

Om het rijtje af te maken, Pixel 3-eigenaren hadden in 14% van de gevallen eerder een Motorola, terwijl de rest (17%) iets anders had. Voor OnePlus zijn de cijfers minder specifiek; 15% had reeds een LG terwijl 32% iets anders had.

Lees ook: iPhone X verreweg bestverkochte smartphone Q1 2018

Chart @Counterpoint

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *