Vergelijking: Huawei P30 Pro vs Samsung Galaxy S10 Plus

Eenzijdig
Het standaardmodel van de P30-reeks kon niet op tegen Samsung. Hoe zit het met de Pro/Plus-varianten?

Eerder deze week vergeleken we de standaard vlaggenschepen van Huawei en Samsung met elkaar in het Huawei P30 vs Samsung Galaxy S10-artikel. Vandaag is de beurt aan de grote broers van die twee modellen. Zal de vergelijking zo eenzijdig zijn als de vorige?

Hoewel het voor mij nog steeds overduidelijk is wie de winnaar gaat zijn, moet gezegd worden dat de P30 Pro en Galaxy S10 Plus dichter bij elkaar liggen dan de kleine broertjes van die twee. Mijn grootste kritiekpunt van de P30 was het gebrek aan enige vorm van waterdichtheid. Dat zit bij de P30 Pro (als ook de Galaxy S10 Plus) hartstikke goed met een IP68-rating.

Wat betreft de grootte (zowel fysiek als kwa display) zijn de twee toestellen nagenoeg identiek, al heeft de Galaxy S10 Plus een hogere resolutie scherm en een flinke hoeveelheid meer pixels per inch. De P30 Pro komt dan weer uitgerust met een viertal camera’s op de achtergrond, al maakt de Galaxy S10 Plus filmpjes op een hogere framerate.

Maar ja, 4K filmpjes @60fps is leuk en aardig, maar het kost je vooral ontiegelijk veel opslagruimte. Wat dat betreft zit de Galaxy S10 Plus ook wat comfortabeler. De duurste variant is uitgerust met een absurde terrabyte opslagruimte en nog eens ruim 500GB uitbreidbaar geheugen. Daar kan de P30 Pro met 512GB opslagruimte en 256GB uitbreidbaar geheugen niet tegen op.

Al met al is het dus wederom duidelijk: het toestel van Samsung wint op papier gemakkelijk van Huawei, zeker als je de prijs in acht neemt. De toestellen gaan (op basis van vanafprijs) voor ongeveer hetzelfde over de toonbank, maar die duizend euro levert je in Samsung’s geval meer op dan bij de Chinese tegenpool. Aan de andere kant, als je een doorgewinterde fotograaf/cameraman bent, dan is de Huawei waarschijnlijk een iets betere keuze. Al met al twee toptoestellen voor de absolute hoofdprijs.

[table “241” not found /]

Lees ook: Vergelijking: Samsung Galaxy S10 vs S10e vs S10 Plus

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *