Video: bestuur je Nissan GT-R met een PS4-controller

Nissan GT-R/C
Stiekem zouden we liever zelf achter het stuur kruipen, maar tegen een op afstand bestuurbare Nissan GT-R zouden we ook geen nee zeggen.

De release van Gran Turismo Sport komt eraan en dat was voor Sony meer dan genoeg reden om een GT-R om te bouwen tot een op afstand bestuurbare auto. Meer dan een PlayStation 4-controller heb je daar niet voor nodig, zo blijkt. JLB Design zorgde voor de techniek, Nissan-coureur Jann Mardenborough deed de rest. De naam van de auto: GT-R/C.

Dat klinkt simpeler dan het uiteindelijk was, want JLB plaatste maar liefst zes computers in de kofferbak van de GT-R/C. Verder was er een RaceLogic VBOX-nodig om Mardenborough op afstand te voorzien van alle telemetrie die hij nodig had.

Mardenborough stapte in een helicopter die boven de Nissan GT-R/C cirkelde tijdens de ronde over het circuit van Silverstone. En mocht hij de auto uit het oog verliezen of geen verbinding meer hebben: de Nissan beschikte over een noodrem die door twee andere operators bediend kon worden. Check de video:

[gv data=”jxKTBRcVROw”][/gv]

PS: Ben jij sneller dan Lewis Hamilton in Gran Turismo Sport?

Nog geen reacties

  1. Jan Mardenborough is natuurlijk wel de perfecte gozer voor zo’n stunt. Is begonnen als Gran Turismo speler, heeft zich via de Nissan GT Academy opgewerkt tot echte coureur. Hij kent die controller als geen ander

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *