Video: Microsoft Edge écht superieur door Creators Update?

Microsoft Edge browsertest
In deze onafhankelijke test neemt Edge het op tegen de toppers Chrome, Opera en Firefox.

Een tijdje geleden bracht Microsoft officieel de Creators Update uit, waardoor onder andere de Edge-browser beter zou moeten zijn dan Chrome en Firefox op het gebied van accuduur. Aangezien de Microsoft-video een redelijk hoog ‘wij van WC-eend’ gehalte kent, vond YouTuber Linus Tech Tips het hoog tijd voor een onafhankelijk onderzoek.

Voor de test is er gebruikgemaakt van 4 gelijkwaardige laptops, die ieder meerdere keren Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome en Opera dezelfde activiteiten lieten uitvoeren. Daaruit blijkt dat Edge niet zozeer opvalt op het gebied van accuduur, maar wel qua inconsistentie.

Tijdens de verschillende proeven is namelijk gebleken dat de accuvriendelijkheid van de Edge-browser enorm verschilt per keer, het meeste van alle browsers. Ook qua gemiddelde accuduur maakt Edge de belofte van Microsoft niet waar: Google Chrome behaalde gemiddeld 3 minuten meer schermtijd.

Hoewel Google met Chrome zich de winnaar mag noemen van deze onafhankelijke test, is het goed om te zien dat Microsoft zoveel progressie heeft geboekt de afgelopen jaren. De oude bekende Internet Explorer-browser van Microsoft staat namelijk niet bekend om zijn snelheid, laat staan accuvriendelijkheid.

[gv data=”q0112lYQBPE”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *