Vijf redenen om geen drone te kopen

Drone bordje
Sure, het levert gave camerabeelden op en je kunt er leuke dingen mee. Maar weegt het op tegen de nadelen?

Buien
1. Het weer
Hoewel we nu een redelijk zachte maand achter de rug hebben, kan het weer hier soms flink tegenvallen. Je moet niet alleen denken aan regen, maar ook de wind kan je drone aardig onbestuurbaar maken. Windstil is een must als je hoog de lucht in wilt gaan.

Drone infographic
2. De wet
Verdiep je goed in de regels waar je wel en niet mag vliegen. In de steden is het sowieso niet aan te raden, net als belangrijke hotspots als bijvoorbeeld het huis van de koning. Houd er rekening mee dat de No-fly zones steeds verder worden uitgebreid in Nederland.

Witte drone
3. Het prijskaartje
Een beetje drone kost al gauw een paar honderdjes. En vind je het dat waard voor een dergelijk speeltje? Rekening houdend dat je het als hobby doet kan het met accessoires en camera’s redelijk snel de spuigaten uitschieten.

Drone besturen met een tablet
4. Het ding besturen
Niet iedereen is een geboren John Travolta. Sommige drones kun je bijvoorbeeld besturen aan de hand van je smartphone of tablet. Maar dit betekent niet dat het appeltje eitje is en dat je sterk rekening moet houden hoe de wind staat. Weet wel: oefening baart kunst.

Boze meneer knalt drone uit de lucht
5. Privacy
Tenzij je een verlaten bos of strand bezoekt om beelden te knallen moet je rekening houden met de medemensch. Niet iedereen stelt het op prijs om opgenomen te worden en kan het gebeuren dat er mensen zijn die vragen stellen aan je. Of erger..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *