‘Vingerafdrukscanner in scherm ingehaald door Face ID’

Vingerafdrukscanner onder scherm
Hoewel beide technieken nog in haar kinderschoenen staat, lijkt Apple een ware trend op te hebben gezet.

De grote smartphonetrend van dit jaar is zonder twijfel de introductie van de randloze schermen. Google heeft het op één van haar Pixel 2 smartphones, LG is er al mee in de weer, en Samsung heeft met de Galaxy S8 een beeldschoon toestel geïntroduceerd. Ook Apple kon niet achterblijven en heeft met de iPhone X haar randloze vlaggenschip.

In tegenstelling tot andere fabrikanten maakt Apple’s nieuwe paradepaardje echter gebruik van een speciale 3D-gezichtsherkenning genaamd Face ID. Volgens de doorgaans zeer betrouwbare analist Ming-Chi Kuo heeft Apple hiermee voor een flinke verschuiving gezorgd op de smartphonemarkt.

De vingerafdrukscanner onder het scherm lijkt het kind van de rekening te worden door Apple. Meerdere berichten toonden aan dat bedrijven bezig waren met deze gloednieuwe techniek, maar vooralsnog zonder succes. Door de (succesvolle) implementatie van 3D-gezichtsherkenning (dus niet de onbetrouwbare variant van Samsung) is er driemaal zoveel interesse in potentiële 3D-gezichtsherkenningstechniek.

De nieuwe technologie biedt namelijk meer dan enkel een extra stukje veiligheid. Apple heeft namelijk aangetoond dat de technologie zich uitstekend leent voor het laten bewegen van animoji en geschikt is voor augmented reality. In hoeverre Face ID echter in de smaak valt, weten we pas na 3 november.

Nog geen reacties

  1. Precies, dat weten we pas in November en ik ga je voorspellen dat de gebruikers er niet zo happy mee zullen zijn:

    A> Het is trager
    B> veels te veel onlogische handelingen (screen activate, facial ID, Swipe up)
    C> het gaat gewoon niet in alle situaties werken, zoals nu dat ding lekker op het bureau ligt ongeacht de locatie kan ik met touch id hem direct unlocken. Als dat ding naar de zijkant ligt bijvoorbeeld gaat hij echt geen goede scan maken en moet je dus oppakken, voor je houden, al die handelingen …. Kortom een gedoe !
    Een leuke toevoeging aan Touch ID, dat wel maar als enige bio unlock vind ik niet verstandig.
    Gedoe over veiligheid is gelul van Touch ID was enorm veilig. Uiteindelijk gaat het om gebruiksgemak.

    Maar goed we gaan het zien, mijn voorspelling is duidelijk.

    • @turbobrick:

      A ) de werking van de unlock zelf is 1/100 seconde
      B ) “rise to wake” aan. Scan gebeurt automatisch wanneer je de kijkhoek bereikt. Dus enige handeling is swipe … nog makkelijker dan homeknop indrukken. Gewoon swipe tonunluck als je gewent bent
      C) touch id werkt ook niet in alle gevallen. En dan nog … dan ligt ie een meter voor je op tafel …. wat doe je dan met touch id ??? Unlocken om vervolgens niets te kunnen zien ??? Je zal hem toch pakken. JE GEBRUIKT JE HUIDIGE TELEFOON ALLEEN KIJKEND

      • @dgh74: Blijf me verbazen over hoe simpel minded jij bent mbt gebruik van een smartphone.
        Even snel een ander nummer selecteren in de playlist van spoitfy bijv. Daar til ik mijn phone niet voor op en hoeft niet voor me gezicht te zijn.
        Even de waarde van cryptovaluta kijken… Wederom iets wat ik zo schuin ff globaal bekijk en het is prima.

        Eigenlijk toepasbaar voor alle zaken die een ‘schuin oog’ behoeven … Zaken die niet vragen om precisie en dus het daadwerelijk lezen van hele texts en dergelijk waarbij ook een reactie ingetikt moet worden.

        Maar de tijd gaat snel, nog een week of 3 en we hebben de eerste berichten binnen. Kijken of ‘jomanda’ gelijk heeft of dat jij gelijk hebt omdat het zo geweldig werkt en touch ID onzin is.

        • @turbobrick: ik hoef je gelijk niet over 3 weken …. want de kritiek zal niet mals zijn zoals ik je eerder heb gezegt … gaat om wat er een maand of 2 a 3 later word gepost.

          Het valt of staat met de hoek en hoe groot deze is. Wat ik ervan gezien heb is het best groot. Ook het feit dat zij en onderkant van gezicht word gescanned bied hoop. En het is een 3d scan …. dus hoeken of schuine gezichten zou niet uit moeten maken …. Maar we zullen zien … ik laat het je 3 november weten 🙂

          Trouwens … Hoe unlocken tientallen miljoenen mensen met een vingerprint op de achterkant in deze gevallen ???

          • @turbobrick:

            Ff je verbeelding gebruiken. Kijk naar onderstaand filmpje en ga naar 1.43. Even daarvoor filmt men het gezicht van degeen die de iphone x vasthoud. Je moet heeeeel goed kijken naar het slotje boven in beeld van de iphone x. En je moet je inzicht gebruiken om jezelf in te beelden onder wat voor vlakke hoek het slotje open springt.

            Die hoek lijkt scherper of minstens gelijk aan een iphone voor je op je bureau.

            Wat grappig is …. die unlock gaat per ongeluk. Bij de unluck die ze daarna doet houd ze hem heel onnatuurlijk recht voor haar gezicht ( dat is het gewenning wat nog ontbreekt … bij iemand die hem net vastheeft op een hand onn )

            Het gaat me om de unluck van 1.43 en nogmaals heeeeel goed kijken want is moeilijk te zien.

            Youtube.com/watch?v=mtUlRE1b8Rc

        • @turbobrick: en over simpelminded gesproken … ik gebruik zelf apple music ( dus kan anders zijn ) maar wanneer je dubbel tapt op het iphone x scherm zie je gewoon je music controls en je lockscherm. Dus hoef niets op te pakken om volgend nummer te selecteren bv … Wanneer ik door een lijst scroll met honderden nummers … dan pak ik hem zowiezo op OF ik buig naar voren om in de kijkhoek te komen ( = unlock )

  2. Facial scanners zijn er al jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaren.Nooit een succes geweest daar verandert Apple ook niets aan ook al is dat DE natte droom van alle sektarische fanboys.

    Geen zin om iedere keer m’n smartphone te moeten oppakken en voor m’n gezicht houden en ook nog recht. Fingerprint ontgrendelen kan terwijl ik de smartphone uit m’n zak haal of als ie nog op m’n bureau ligt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *