WhatsApp Plus-gebruikers voor het leven geblokkeerd

Banned 4 life
De harde hand van WhatsApp-uitbater Facebook roert zich weer eens. Waag het niet om de dienst buiten de officiële app te gebruiken, want dan gooit Zuckerberg je op een zwarte lijst.

Fugazi-apps

WhatsApp is momenteel bezig met een kruistocht tegen onofficiële Android-apps waarmee je WhatsApp-berichten kunt versturen. Daarvan zijn er diversen in omloop, zoals WhatsApp Plus of WhatsappMD, die je enkel buiten de Google Play Store om kunt installeren. Dergelijke apps bieden een aantal extra functionaliteiten, zoals het versturen van ongecomprimeerde foto’s, de mogelijkheid om de boring layout van de dienst aan te passen, of om in het geniep de laatst gelezen-status van gebruikers te checken. Ook als dit op verborgen staat.

Banned. Voorgoed

Gebruikers van WhatsApp Plus kregen eerder al bans van 24 uur opgelegd. Inmiddels worden hun telefoonnummers permanent geblokkeerd, wat betekent dat ze de reguliere app ook niet meer kunnen gebruiken.

Ondertussen heeft Facebook met sancties gedreigd tegen de makers van de fugazi apps, die zijn inmiddels gestopt met de ontwikkeling.

Discontinued. RIP WhatsApp Plus

5 reacties

  • @Donstil: Nee.

   “Vroegâh”, toen iedereen nog chatte vanachter de pc, had je meerdere chatclients, waarmee je vanuit dat ene programma tegelijkertijd op ICQ, MSN enz. kon inloggen en deelnemen.

   Ik zou graag zien dat er ook zulke apps werden opgezet zodat je vanuit één zo’n app én WhatsApp én Telegram én Hangouts én Facetime en noem ze verder maar op kon gebruiken. Maar helaas, het zal er wel nooit van komen. Twitter draaide de ‘onofficiële concurrenten’ al de nek om, Facebook/WhatsApp doet nu hetzelfde en dit monopolistische gedrag zal nog wel verder worden doorgevoerd.

 1. Wellicht kunnen ze er lering uit trekken en de functies die in die 3rd-party apps werden aangeboden zelf ook introduceren.

  Apple nam nog wel eens iemand aan vanuit de Jailbreak-community die een populaire add-on had geschreven. Vervolgens voerden ze de add-on uit als officiele Apple functie en was iedereen blij. Overigens doen ze dit lang niet bij alle goeie ideeën, maar de houding tegenover dat soort ontwikkelaars is al heel anders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *