Windows 10 op je smartphone? Voorlopig niet…

Windows 10 voor smartphones komt later
Microsoft wil er met Windows 10 voor zorgen dat computers, tablets en telefoons een eenheid worden en op hetzelfde besturingssysteem draaien. Dat zal helaas niet al komende zomer mogelijk zijn.

Dan verschijnt Windows 10 namelijk wel voor je computer, maar de mobiele versie van het OS heeft nog teveel werk nodig om ook aan een zomerrelease te denken. Of, zoals Microsoft’s Joe Belfiore het zegt: we bedenken eerst nieuwe ervaringen voor de PC en vertalen die ervaringen pas later naar onze telefoons. Daarom richten we ons eerst op een geweldige lancering van Windows 10 voor computers en volgen andere apparaten, zoals telefoons, de HoloLens, Xbox One en Surface Hub later.” De planning van Microsoft is niet verrassend, want bij de introductie van Windows 8.1 werkte het bedrijf volgens hetzelfde recept.

Dat Windows 10 aankomende zomer uitgebracht wordt, betekent overigens niet dat het besturingssysteem dan ook helemaal af is. Belfiore bevestigde dat niet alle features meteen beschikbaar zullen zijn, maar dat zou in het najaar wel het geval moeten zijn. “We zitten in de afrondende fase. We weten nog niet precies wanneer we Windows 10 zullen uitbrengen, maar we liggen op schema.”

Nog geen reacties

  1. Jammer, maar wel begrijpelijk… Windows Phone 8.1 werkt uitstekend, zonder enige hapering, zelfs op mijn Lumia 920 die al eind 2012 op de markt gebracht is. Het enige nadeel dat ik ook maar op kan noemen over deze telefoon is het aanbod qua applicaties van de Microsoft Store. Maar dat ligt niet helemaal aan Microsoft zelf, de maker van bijvoorbeeld Snapchat is te arrogant om aan een applicatie te werken. (dan gebruik ik het maar niet hè…)

    Het is voor mij echter geen probleem, als ik applicaties heb als WhatsApp, Facebook, een uitgebreide Microsoft Office versie en een goede camera beschik heb ik mijn plaatje al zo ongeveer compleet…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *