Xbox Series X

Ook Xbox Series X in problemen na launch [video]

Xbox Series X

Steeds meer gamers op de Xbox series X klagen. Dit is er aan de hand en dit kun jij doen als je problemen hebt.

Qua PR heeft de PlayStation 5 duidelijk een voorsprong genomen na de lancering. Dat leek lange tijd een voordeel, maar langzaam aan duikt de Xbox Series X weer meer op in het nieuws. Of Microsoft daar blij mee moet zijn is echter de vraag. Na de problemen bij lancering gaat het namelijk weer over negatieve ervaringen van gebruikers.

Veel klachten over de Xbox Series X

De klachten van gebruikers zijn nogal verschillend. Zo merken sommige gebruikers dat de Xbox Series X zowel in horizontale als in verticale positie rare klikgeluiden maakt.

Ook YouTuber ‘ThePapiGfunk’ heeft problemen en zoals je van een vlogger verwacht heeft hij een uitgebreide video van het probleem gemaakt. Met 419.000 abonnees zal Microsoft die PR vast niet waarderen.

https://www.youtube.com/watch?v=ERoleH9CJvo&ab_channel=ThePapiGfunk

Het advies van Microsoft stemde ook niet vrolijk. Men vroeg hem om de console terug te sturen. Hij zou dan binnen 10 tot 15 dagen een nieuw exemplaar ontvangen en dat is natuurlijk niet wat je hoopt als je lang naar jouw nieuwe gameconsole uitgekeken hebt.

Dit zijn overigens maar een aantal voorbeelden. Het helpforum stroomt vol en daar lezen we de meest uiteenlopende klachten. Zo blijkt de console soms een paar minuten na opstart last te hebben van stroomuitval. Ook blijkt een eerste update met bugfixes volgens klagers nu zelf voor problemen te zorgen.

Wat moet jij doen als jouw Xbox Series X slecht functioneert?

Zoals we op het helpforum konden lezen moet je voorzichtig zijn met het downloaden van de update. Ook heeft Microsoft nog geen groot persbericht uitgestuurd om duidelijkheid te verschaffen.

Het enige lichtpuntje is dat Microsoft een ‘known issues’ pagina heeft opgezet voor problemen met de Xbox Series X en bijbehorende accessoires (want ook met de controllers gaat het een en ander mis). Hier vind je een aantal workarounds die diverse problemen op moeten lossen. De computergigant vult deze pagina aan zodra er weer nieuwe problemen (en oplossingen) bekend zijn.

De ergste meme wordt waarheid

Als een van de eerste Xbox-series-X problemen werd gemeld dat er spontaan rook uit de console komt. Dit bleek echter een meme waarbij men rook van een elektrische sigaret in de console had geblazen. Microsoft reageerde direct.

Ook verschenen er talloze meme’s op social media, waarvan je hieronder een compilatie ziet.

Inmiddels lijkt voor Xbox Series X de ergste meme waarheid te worden en wacht hen, net als de makers van de PlayStation 5 een fixe uitdaging om de teleurstelling bij fans weer op te lossen.

Bron: Cnet

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *