YouTube krijgt functie die we allang hadden moeten hebben

YouTube
Beter laat dan nooit zullen we maar zeggen.

Het fijne van YouTube op mobiel is dat je een video kunt en daarbij tegelijkertijd kunt scrollen door de feed. Op de computer was dit vooralsnog niet mogelijk. Kijk je een YouTube-video, dan moet je dit blijven doen. Om door te zoeken naar een nieuwe video was het noodzakelijk om een nieuw tabblad binnen de browser te openen. Het nadeel voel je al aankomen. Je kan de oorspronkelijke video niet meer zien.

Met een nieuwe update binnen de webfunctie van YouTube op de desktop is het nu mogelijk om te scrollen en te kijken op hetzelfde moment. Dit is vooral fijn als je werkt met een grote monitor. Op een 13-inch display, of kleiner, wordt het al gauw priegelwerk en wordt het uitgevouwen videoschermpje wel heel klein.

Het gaat heir om een aparte minispeler met eigen functies. Het is mogelijk met deze speler om een video te pauzeren, een volgende of vorige video te selecteren en er is een knop om een playlist te selecteren. Deze functie gaat vooral gebruikt worden door mensen die veel muziek via YouTube luisteren. Daarmee zet de Amerikaanse videosite zijn monopoly nog even door.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *