Zo belachelijk veel spelers heeft Fortnite na een jaar

40 miljoen mensen knokken met elkaar
Het spelersaantal is kolossaal.

Het zal je vast niet ontgaan zijn dat Fortnite een van de meest populaire games aller tijden is. Epic Games maakt gisteravond in een blogpost daarentegen bekend dat de gratis Battle Royale-games wel door héél veel mensen gespeeld wordt.

De game telt namelijk een klein jaar na de release (september 2017) maar liefst 125 miljoen geregistreerde spelers verdeeld over alle beschikbare platforms. Nu zijn dat ontzettend veel spelers, maar uiteindelijk gaat het natuurlijk om hoeveel actieve spelers de game maandelijks aantrekt. Dat zijn er een schokkende 40 miljoen!

Om dat in perspectief te brengen: Blizzard laat in recentelijke kwartaalcijfers weten rond de 40 miljoen actieve spelers te hebben over al hun titels. Dat zijn dus alle spelers van Hearthstone, Overwatch, World of Warcraft en ga zo maar door bij elkaar opgeteld. In december van 2017 had gameplatform Steam ‘slechts’ 67 miljoen actieve gebruikers, zo meldt BusinessInsider. Een platform waar praktisch iedere PC game op te spelen is heeft ‘maar’ 67% meer actieve gebruikers dan één game.

[gv data=”XSt6XVKPG6E”][/gv]

In dezelfde blogpost geeft Epic Games meer informatie prijs over de reeds aangekondigde prijzenpoel van $100.000.000 dollar. Ja, honderd miljoen! Het geld zal verdeeld worden onder allerlei uiteenlopende toernooien; evenementen georganiseerd door de community, online events en grote competities over de hele wereld. Ook deze 13-jarige professional kan dat miljoenen verdienen.

Ondertussen werd recentelijk het eerste voertuig aan de gratis game toegevoegd. Dat ‘voertuig’ werd gelijk voor goede doelen gebruikt; door middel van een glitch kon het spawn-eiland bereikt worden. Tot slot werd gisteren bekend dat de gigantische game op nóg een platform beschikbaar wordt, en wel de Nintendo Switch.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *