Zo goed verkoopt Fortnite op Android zónder Google

Fortnite niet naar de Apple TV
De Play Store? Niet nodig joh.

Het was een redelijke schok voor techgigant Google toen Epic Games aankondigde dat Fortnite niet in Google Play beschikbaar zou komen. Waar het bij Apple zowat verplicht is om het spel in de App Store beschikbaar te maken voor iOS-spelers, kun je bij Android lekker de Play Store omzeilen. Het voordeel hiervan? Je hoeft niet een derde van je inkomsten af te staan aan Google.

Dit werkt natuurlijk alleen wanneer je vóór de Android release al een flinke fanbasis hebt opgebouwd, precies wat Epic Games met Fortnite is gelukt. De ontwikkelaar is dan ook maar wat blij om te melden dat Fornite maar liefst 15 miljoen keer is geïnstalleerd op Android-toestellen.

Aangezien het spel op dit moment enkel voor een select groepje smartphones te spelen is, zijn er op dit moment rond de 8 miljoen spelers geregistreerd bij Epic Games aan het wachten op de game. Binnen afzienbare tijd zouden er nieuwe toestellen ondersteund worden voor het spel.

Volgens de laatste schattingen zorgt de alternatieve downloadmethode van Fortnite ervoor dat Google al meer dan 50 miljoen dollar misloopt in 2018. Zonder beveiliging van Google is het wel oppassen geblazen voor kwaadwillenden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *