Zoveel mensen willen Game of Thrones illegaal downloaden

Zoveel mensen willen Game of Thrones illegaal downloaden
Nog één keer een enorme piek op het gebied van piraterij met Game of Thrones als hoofdonderwerp.

Met het eindigen van Game of Thrones komt er ook een einde aan een tijdperk van piraterij. Geen enkele andere serie ter wereld was zó populair onder piraten als Game of Thrones. Alleen The Walking Dead komt enigszins in de buurt als het gaat om populariteit.

We namen al enkele indrukwekkende cijfers met je door en in dit artikel leggen we de focus op het torrentverkeer. Volgens TorrentFreak zochten gisteren op het hoogtepunt meer dan 200.000 mensen tegelijkertijd naar torrents met betrekking tot Game of Thrones. Men deed dit op de drie populairste torrentsites, al worden er geen namen genoemd welke sites dit zijn. Eén site was alleen al goed voor 130.000 mensen die de torrent op dat moment aan het delen waren.

Gek genoeg zijn er wat dat betreft geen records gesneuveld. Het hoogtepunt werd vooralsnog in 2015 behaald, toen 250.000 mensen tegelijkertijd zochten naar Game of Thrones torrents. Dit heeft ook te maken met het feit dat piraterij jaren geleden populairder was dan nu. Ook zijn er de afgelopen jaren door diverse instanties vele torrentsites offline gehaald.

Lees ook: Game of Thrones-cast neemt afscheid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *