Hulp bij boekhouding ZZP & MKB | De beste boekhoudtools

Het doen van de financiële administratie neemt bij de meeste bedrijven aardig wat tijd in beslag. Je kunt er dan voor kiezen om een boekhouder of accountant in te schakelen die de gehele boekhouding voor je overneemt. Een andere optie is de boekhouding zelf te doen, maar hier hulp bij in te schakelen zodat je zeker weet dat al je administratie kloppend is.

Hulp bij boekhouding: hoe maak je het boekhouden makkelijk?

1. Schakel over naar online boekhouden

Als ZZP’er of eigenaar van een eenmanszaak is je boekhouding al snel onderdeel van je dagelijkse activiteiten. Eén van de manieren om dit proces makkelijker te maken, is het overschakelen naar online boekhouding. Dit kun je bijvoorbeeld doen door je boekhouding in de cloud bij te houden. Door je boekhouding online te doen, bespaar je veel tijd met het opstellen van facturen en bijhouden van de urenregistratie. Je kun je makkelijker je uren bijhouden. Bij de meeste online boekhoudprogramma’s kun je via een app op je telefoon ook direct bonnetjes inscannen. Zo loop je niet meer de kans deze kwijt te raken of te vergeten. Sommige online boekhoudtools biedt ook de mogelijkheid om een klantenbestand op te bouwen.

2. Automatiseer je boekhouding

De boekhouding automatiseren gaat vaak eenvoudig als je gebruik maakt van een boekhoudprogramma. Door terugkerende betalingen, facturaties en salarisbetalingen automatisch online te laten verlopen, bespaar je niet alleen tijd maar verminder je ook de kans op fouten. Veel online boekhoudprogramma’s bieden de mogelijkheid om facturen automatisch in te boeken wanneer het systeem de informatie herkent. Zo kun je soms tot wel 90% besparen op de tijd die je kwijt bent aan het boekhouden. 

3. Doe de BTW aangifte via een online boekhoudprogramma

Veel boekhoudprogramma’s zijn uitgerust met verschillende functies die ervoor zorgen dat je BTW aangifte een stuk makkelijker wordt. Bij sommige programma’s kun je dankzij een koppeling met de belastingdienst direct je BTW aangifte doen. Bij andere boekhoudprogramma’s ontvang je een BTW overzicht dat je vervolgens zelf in kunt voeren bij de website van de belastingdienst. Zo is je BTW aangifte binnen enkele minuten ingevoerd en geregeld. 

4. Schakel de hulp in van een boekhouder

De boekhouding voor ZZP’ers kan vaak vrij makkelijk worden overgenomen door een boekhouder. De boekhouding van een ZZP’er is vaak namelijk niet zo complex. Met een goedkope boekhouder voor ZZP kun je vaak veel tijd vrij maken en zorgen dat je volledige boekhouding efficiënter en overzichtelijker gedaan wordt. 

Een goede boekhouder kan je helpen met alle aspecten van je financiële administratie. Zo hoef je je zelf geen zorgen meer te maken over het doen van je belastingaangifte of het opstellen van de jaarrekening. Het is mogelijk om je gehele administratie aan een boekhouder over te laten, of zelf je boekhouding te blijven doen maar een boekhouder inschakelen voor een laatste check. Als je voor deze optie kiest, is het belangrijk dat je kiest voor een online boekhoudprogramma waarbij zowel jij als je boekhouder toegang hebben tot de online omgeving. 

Powered by SaasCity

Haal het meeste uit je software, Via SaasCity worden zakelijke gebruikers en SaaS-aanbieders geïnformeerd, geadviseerd en verbonden met elkaar.

Ga naar SaasCity

Onze top partners

AFAS Software is een Nederlands familiebedrijf. We ontwikkelen innovatieve softwareproducten voor de zakelijke markt en nemen daarbij graag onze maatschappelijke verantwoordelijkheid.


Cijfer:
4.0
Pros:
 • Al je bedrijfsprocessen in één systeem
 • Hou overzicht over verschillende projecten
 • Optimaliseer workflows
 • Automatiseer je boekhouding
 • Verbeter klantrelaties
Bekijk Nu Bekijk Review

Eenvoudig online boekhouden, factureren en uren registreren doe je met e-Boekhouden.nl. Inclusief: ondersteuning per telefoon of e-mail, handige koppelingen en veel meer. Het best beoordeeld! Maak nu een gratis account aan en ervaar het gemak van e-Boekhouden.nl.

Pros:
 • Eenvoudig online boekhouden
 • CRM en boekhouding in één
 • Gemakkelijk uren registreren en factureren
 • Eerste 15 maanden gratis
Cijfer:
5.0
Bekijk Nu Bekijk Review

Met de boekhoudsoftware van Moneybird kun je eenvoudig je eigen boekhouding bijhouden, of hierin samenwerken met je boekhouder. Krijg overzicht in je administratie, maak en verstuur je facturen en krijg nieuwe inzichten in je financiële situatie.

Pros:
 • Uitgebreide kennisbank met instructievideo's
 • Stel offertes en facturen op
 • Maak eenvoudig templates in je eigen huisstijl
Bekijk Nu
We earn a commission if you make a purchase, at no additional cost to you.

Wij helpen je graag op weg

Conclusie: het aanbod in bedrijfssoftware is groot. Dit lijkt heel praktisch, maar in de praktijk blijkt dit voordeel ook meteen een nadeel. Veel bedrijven ervaren het grote aanbod juist als struikelblok voor het maken van een overwogen keuze voor bedrijfssoftware. Wij helpen je daarom om deze keuze wat eenvoudiger te maken. Zo kun je oriënteren, pakketten vergelijken en reviews lezen, waarmee je de beste keuze kunt maken.

Wij zijn als website aan geen enkele aanbieder verbonden. We streven er dan ook naar om je van de meest objectieve informatie te voorzien zonder je te willen beïnvloeden bij je keuze, maar wel om je te helpen bij het maken van deze beslissing. Ben je op zoek naar specifieke informatie, heb je aanvullingen op deze informatie of heb je andere suggesties? 

Het laatste nieuws over software op apparata

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *