Moneybird | Boekhouden met Moneybird: kosten, voordelen en ervaringen

Moneybird staat bekend om haar eenvoud. Het is daarom een geliefd boekhoudprogramma onder ondernemers. Om je een goed beeld te geven van dit boekhoudprogramma geven we je in deze Moneybird review een overzicht van alle functionaliteiten, voordelen en gebruikerservaringen. Zo kun jij beoordelen of Moneybird het juiste boekhoudprogramma is voor jou!

Moneybird gebruiksgemak

Moneybird staat bekend om het eenvoudige en intuïtieve dashboard. Wanneer je begint met het programma krijg je direct een virtuele rondleiding waarin je alle functies leert kennen. Tijdens de rondleiding kun je het programma direct instellen naar jouw wensen. Zo kun je direct de lay-out van je facturen instellen en je bankrekening koppelen. Na het doorlopen van de rondleiding is het programma klaar voor gebruik.

Lees ook onze AFAS review en onze Snelstart Review.

Powered By:

Powered by SaasCity

Haal het meeste uit je software, Via SaasCity worden zakelijke gebruikers en SaaS-aanbieders geïnformeerd, geadviseerd en verbonden met elkaar.

Ga naar SaasCity

Moneybird functionaliteiten

Boekhouden, facturatie, offertes

Bij Moneybird kun je terecht voor boekhouden, facturatie, offertes en urenregistratie. Voor al deze functies kun je ook gebruik maken van de mobiele app, waarmee je eenvoudig onderweg gegevens kunt invoeren of documenten kunt scannen. Zo kun je overal en altijd je financiële administratie bijhouden. Je kunt de bestand tevens inscannen via je scanner en via een gekoppeld mail-adres direct in je administratie opslaan.

Facturen en offertes

In het dashboard kun je eenvoudig facturen en offertes opstellen, evenals betalingsherinneringen. Om de BTW aangifte makkelijker te maken, wordt er automatisch een BTW overzicht opgesteld en kun je direct je elektronische BTW aangifte doen.

Verschillende handige functionaliteiten

Voor facturatie zijn er verschillende handige functionaliteiten. Zo beschik je over iDeal en PayPal integratie voor snelle betalingen. Door je bank te koppelen, kunnen klanten eenvoudig de facturen betalen. De facturen zijn te personaliseren met je eigen logo, huisstijl en lay-out. Hierdoor sluiten ze perfect aan bij de stijl van je bedrijf.

een gehele workflow in te stellen

Daarnaast is het mogelijk om een gehele workflow in te stellen. Je kunt iedere stap van factuur tot incasso instellen. Zo kun je ook kiezen op welke dag je een betaalherinneringen wilt versturen, en of klanten een bevestiging ontvangen wanneer er betaald is.  

Automatische transacties

Om je boekhouding nog efficiënter te laten verlopen, kan Moneybird automatisch transacties voor je inboeken. Wanneer de bedrijfsnaam op een factuur overeenkomt met de bedrijfsnaam van een rekeningnummer, en het factuurbedrag is gelijk aan de hoogte van de bijschrijving, weet de software dat de overboeking en factuur bij elkaar horen. De transactie kan zo automatisch worden verwerkt. Dit scheelt je behoorlijk veel tijd als je veel facturen ontvangt en verstuurt.

Powered by SaasCity

Haal het meeste uit je software, Via SaasCity worden zakelijke gebruikers en SaaS-aanbieders geïnformeerd, geadviseerd en verbonden met elkaar.

Ga naar SaasCity

Moneybird voordelen

Het grote aanbod van automatische koppelingen

Eén van de grootste voordelen is het grote aanbod van automatische koppelingen met andere softwareprogramma’s. Zo heb je onder andere koppelingen beschikbaar voor TimeChimp, PerfectView CRM en Shopify.

De software is gericht op eenvoud

De software is gericht op eenvoud en is hierdoor heel makkelijk en intuïtief in gebruik. Je krijgt niet te maken met ingewikkelde termen en vakjargon maar vindt er begrijpelijke termen. 

Professioneel uitziende facturen maken wordt makkelijk

Professioneel uitziende facturen maken wordt makkelijk. Je kunt de facturen makkelijk online maken en je eigen logo toevoegen. 

Diverse betaalmogelijkheden

Er zijn diverse betaalmogelijkheden beschikbaar, waaronder iDeal en PayPal. 

Moneybird nadelen

Niet telefonisch bereikbaar

Eén van de grootste voordelen is het grote aanbod van automatische koppelingen met andere softwareprogramma’s. Zo heb je onder andere koppelingen beschikbaar voor TimeChimp, PerfectView CRM en Shopify.

Geschikt voor grotere ondernemingen

De software van Moneybird is niet geschikt voor grotere ondernemingen.

Moneybird ervaringen

Gebruikers geven aan dat de software een goede uitkomst biedt voor startende ondernemers. Dankzij de eenvoudige tools en het simpele taalgebruik kan zelfs iedereen zonder boekhoudkennis zijn eigen boekhouding doen. Als nadeel geven gebruikers aan dat er geen telefonisch contact kan worden gezocht bij vragen. De klantenservice is enkel te bereiken via e-mail. 

bedrijfssoftware

Moneybird prijzen

Bij Moneybird heb je de keuze uit drie verschillende pakketten. Je pakketkeuze is enkel gebaseerd op het aantal banktransacties dat je per maand moet verwerken. Bij alle pakketten heb je namelijk onbeperkt toegang tot alle functionaliteiten. Tot 20 banktransacties per maand betaal je een bedrag van €12,00 per maand. Tot 50 banktransacties betaal je €21,00 per maand. Behoefte aan een onbeperkte hoeveelheid banktransacties maandelijks? Dan kun je kiezen voor het meest uitgebreide pakket. Hiervoor betaal je €30,00 per maand.

Powered by SaasCity

Haal het meeste uit je software, Via SaasCity worden zakelijke gebruikers en SaaS-aanbieders geïnformeerd, geadviseerd en verbonden met elkaar.

Ga naar SaasCity

Onze top partners

AFAS Software is een Nederlands familiebedrijf. We ontwikkelen innovatieve softwareproducten voor de zakelijke markt en nemen daarbij graag onze maatschappelijke verantwoordelijkheid.


Cijfer:
4.0
Pros:
 • Al je bedrijfsprocessen in één systeem
 • Hou overzicht over verschillende projecten
 • Optimaliseer workflows
 • Automatiseer je boekhouding
 • Verbeter klantrelaties
Bekijk Nu Bekijk Review

Eenvoudig online boekhouden, factureren en uren registreren doe je met e-Boekhouden.nl. Inclusief: ondersteuning per telefoon of e-mail, handige koppelingen en veel meer. Het best beoordeeld! Maak nu een gratis account aan en ervaar het gemak van e-Boekhouden.nl.

Pros:
 • Eenvoudig online boekhouden
 • CRM en boekhouding in één
 • Gemakkelijk uren registreren en factureren
 • Eerste 15 maanden gratis
Cijfer:
5.0
Bekijk Nu Bekijk Review

Met de boekhoudsoftware van Moneybird kun je eenvoudig je eigen boekhouding bijhouden, of hierin samenwerken met je boekhouder. Krijg overzicht in je administratie, maak en verstuur je facturen en krijg nieuwe inzichten in je financiële situatie.

Pros:
 • Uitgebreide kennisbank met instructievideo's
 • Stel offertes en facturen op
 • Maak eenvoudig templates in je eigen huisstijl
Bekijk Nu
We earn a commission if you make a purchase, at no additional cost to you.

Wij helpen je graag op weg

Conclusie: het aanbod in bedrijfssoftware is groot. Dit lijkt heel praktisch, maar in de praktijk blijkt dit voordeel ook meteen een nadeel. Veel bedrijven ervaren het grote aanbod juist als struikelblok voor het maken van een overwogen keuze voor bedrijfssoftware. Wij helpen je daarom om deze keuze wat eenvoudiger te maken. Zo kun je oriënteren, pakketten vergelijken en reviews lezen, waarmee je de beste keuze kunt maken.

Wij zijn als website aan geen enkele aanbieder verbonden. We streven er dan ook naar om je van de meest objectieve informatie te voorzien zonder je te willen beïnvloeden bij je keuze, maar wel om je te helpen bij het maken van deze beslissing. Ben je op zoek naar specifieke informatie, heb je aanvullingen op deze informatie of heb je andere suggesties? 

Het laatste nieuws over software op apparata

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *