Boekhouden met Snelstart | Snelstart Review

Snelstart staat bij veel ondernemers bekend om zijn lage kosten en simplistische design. Het is dan ook één van de goedkoopste boekhoudprogramma’s op de markt. Maar biedt het ook alles wat je nodig hebt in een online boekhoudprogramma? We zetten in deze Snelstart review de belangrijkste functionaliteiten op een rijtje en kijken naar de voor- en nadelen. Na het lezen van deze Snelstart review heb je een goed beeld van de boekhoudsoftware en kun je bepalen of dit het geschikte programma voor jouw onderneming is.

Snelstart gebruiksgemak

We beginnen deze snelstart review over het gebruiksgemak. Snelstart biedt verschillende pakketten aan. Zo neem je alleen de functies af die je nodig hebt in je onderneming en betaal je niet voor onderdelen die je niet gebruikt. Dit houdt ook in dat je altijd toegang hebt tot een dashboard dat volledig is uitgerust met enkel de functies die je nodig hebt.

Powered By:

Je kunt Snelstart gebruiken via de app of het computerprogramma. De mobiele app is voornamelijk geschikt voor snelle handelingen als het invoeren van bonnetjes of kilometers, terwijl je via je computer de uitgebreidere boekhoud handelingen kunt verrichten. Zowel binnen de app als binnen de computersoftware kun je eenvoudig navigeren in het menu en snel vinden wat je nodig hebt.

Powered by SaasCity

Haal het meeste uit je software, Via SaasCity worden zakelijke gebruikers en SaaS-aanbieders geïnformeerd, geadviseerd en verbonden met elkaar.

Ga naar SaasCity

Snelstart functionaliteiten

Dankzij de verschillende pakketten kun je kiezen welke functionaliteiten je nodig hebt in jouw onderneming. In ieder pakket kun je gebruik maken van de automatische bankkoppelingen waardoor mutaties direct in de administratie worden verwerkt. Daarnaast kun je betaal- en incasso-opdrachten klaarzetten, klanten online laten betalen en facturen personaliseren in je eigen huisstijl. De facturen kun je vervolgens eenvoudig online versturen. Het boekhoudprogramma berekent de btw-aangifte zodat je de gegeven over kunt nemen en in kunt dienen bij de Belastingdienst.

Snelstart ervaringen

Gebruikers zijn te spreken over de prijs-kwaliteit verhouding van Snelstart. Ze geven aan dat het een goed programma is voor beginnende ondernemers die weinig achtergrondkennis hebben over boekhouden. Ook zijn ze blij met het kennisplein, de instructievideo’s en de trainingen. Deze bieden een antwoord op veel gestelde vragen zodat je snel weer aan de slag kunt. Eén van de commentaren die klanten hebben op Snelstart is dat het programma minder goed werkt op Apple en Linux computers. Daarnaast zijn klanten minder te spreken over het ontbreken van koppelingen met verschillende banken. Zo kun je er niet terecht voor automatische koppelingen met minder bekende Nederlandse banken. 

Snelstart prijzen

Ben je alleen op zoek naar een manier om digitaal facturen te maken? Dan kun je dit met het inStap pakket al doen voor €10,00 per maand. Als je toegang wilt tot zowel de facturatie- als boekhoudmodule kan dit vanaf €15,00 per maand met het inKaart pakket. Hiermee kun je onbeperkt boekhouden en factureren, je accountant mee laten kijken en je relaties beheren. Wil je ook offertes maken, periodieke facturen opstellen en herinneringen & aanmaningen versturen? Dat is mogelijk met het inBalans pakket. Dit pakket kost €27,50 per maand. Tenslotte kun je kiezen uit het meest uitgebreide inZicht pakket dat €37,50 per maand kost. Hiermee krijg je toegang tot alle functies waaronder de periode balans, pakbonnen, bevestigingen en werkbonnen, en de mogelijkheid om periodes met elkaar te vergelijken. 

Bij ieder pakket is één administratie en gebruiker inbegrepen. Wil je dit uitbreiden? Dan betaal je bij ieder pakket €2,50 extra per administratie. Per extra gebruiker betaal je respectievelijk €2,00, €3,00, €5,00 en €7,50.

Powered by SaasCity

Haal het meeste uit je software, Via SaasCity worden zakelijke gebruikers en SaaS-aanbieders geïnformeerd, geadviseerd en verbonden met elkaar.

Ga naar SaasCity

Snelstart voordelen & nadelen

Voordeel – Één van de goedkoopste manieren om je boekhouding online te automatiseren

De boekhoudsoftware van Snelstart is één van de goedkoopste manieren om je boekhouding online te automatiseren. In vergelijking met andere boekhoudsoftware biedt het veel functionaliteiten voor een lage prijs.

Voordeel – Makkelijk uitbreiden en overstappen naar een ander pakket

Dankzij de verschillende pakketten kun je makkelijk uitbreiden en overstappen naar een ander pakket wanneer je behoefte hebt aan meer functionaliteiten. 

Voordeel – De software herkent de relaties

De software herkent de relaties en koppelt deze automatisch aan de bijbehorende facturen.

Voordeel – Versturen van een onbeperkt aantal facturen

Bij alle pakketten heb je toegang tot het versturen van een onbeperkt aantal facturen. Dit is ideaal voor bedrijven met een groot klantenbestand.

Nadeel – Het maken van correcties of uitvoeren van ingewikkelde handelingen kun je enkel doen via de computer.

Eenvoudige handelingen kun je uitvoeren via de mobiele app. Het maken van correcties of uitvoeren van ingewikkelde handelingen kun je enkel doen via de computer.

Nadeel – UrenregistratieProjectmanagement of rittenregistratie kun je niet doen binnen Snelstart

UrenregistratieProjectmanagement of rittenregistratie kun je niet doen binnen Snelstart. Hiervoor moet je een abonnement afsluiten bij een andere partij en deze vervolgens koppelen met Snelstart. 

Nadeel – Het prioriteren van projecten

Met de meeste online urenregistratiesystemen zoals Rompslomp of Monday kun je de kalender, deadlines, mijlpalen binnen het project en toegewezen teamleden gebruiken om constant dingen aan te passen. Dit stelt je in staat om eenvoudig uren en deadlines te verschuiven voor projecten met hoge prioriteit.

Het team kan dan eenvoudig het geschatte aantal uren voor elke fase van een project zien en precies zien waar dat project in de pijplijn zit. Je hebt zichtbaarheid en ziet in één overzichtelijk systeem waar iedereen verantwoordelijk voor is.

Nadeel – De automatische bankkoppeling is op het moment nog niet mogelijk met alle banken.

De automatische bankkoppeling is op het moment nog niet mogelijk met alle banken. Zo worden de ASN Bank, Bunq en SNS Bank bijvoorbeeld nog niet ondersteund waardoor je deze afschriften handmatig moet inlezen.

Powered by SaasCity

Haal het meeste uit je software, Via SaasCity worden zakelijke gebruikers en SaaS-aanbieders geïnformeerd, geadviseerd en verbonden met elkaar.

Ga naar SaasCity

Onze top partners

AFAS Software is een Nederlands familiebedrijf. We ontwikkelen innovatieve softwareproducten voor de zakelijke markt en nemen daarbij graag onze maatschappelijke verantwoordelijkheid.


Cijfer:
4.0
Pros:
 • Al je bedrijfsprocessen in één systeem
 • Hou overzicht over verschillende projecten
 • Optimaliseer workflows
 • Automatiseer je boekhouding
 • Verbeter klantrelaties
Bekijk Nu Bekijk Review

Eenvoudig online boekhouden, factureren en uren registreren doe je met e-Boekhouden.nl. Inclusief: ondersteuning per telefoon of e-mail, handige koppelingen en veel meer. Het best beoordeeld! Maak nu een gratis account aan en ervaar het gemak van e-Boekhouden.nl.

Pros:
 • Eenvoudig online boekhouden
 • CRM en boekhouding in één
 • Gemakkelijk uren registreren en factureren
 • Eerste 15 maanden gratis
Cijfer:
5.0
Bekijk Nu Bekijk Review

Met de boekhoudsoftware van Moneybird kun je eenvoudig je eigen boekhouding bijhouden, of hierin samenwerken met je boekhouder. Krijg overzicht in je administratie, maak en verstuur je facturen en krijg nieuwe inzichten in je financiële situatie.

Pros:
 • Uitgebreide kennisbank met instructievideo's
 • Stel offertes en facturen op
 • Maak eenvoudig templates in je eigen huisstijl
Bekijk Nu
We earn a commission if you make a purchase, at no additional cost to you.

Wij helpen je graag op weg

Conclusie: het aanbod in bedrijfssoftware is groot. Dit lijkt heel praktisch, maar in de praktijk blijkt dit voordeel ook meteen een nadeel. Veel bedrijven ervaren het grote aanbod juist als struikelblok voor het maken van een overwogen keuze voor bedrijfssoftware. Wij helpen je daarom om deze keuze wat eenvoudiger te maken. Zo kun je oriënteren, pakketten vergelijken en reviews lezen, waarmee je de beste keuze kunt maken.

Wij zijn als website aan geen enkele aanbieder verbonden. We streven er dan ook naar om je van de meest objectieve informatie te voorzien zonder je te willen beïnvloeden bij je keuze, maar wel om je te helpen bij het maken van deze beslissing. Ben je op zoek naar specifieke informatie, heb je aanvullingen op deze informatie of heb je andere suggesties? 

Het laatste nieuws over software op apparata

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *