Trello review | Voordelen, nadelen en functionaliteiten

Trello is een online projectorganisatie platform dat overzicht en eenvoud biedt. De tool is razend populair sinds de lancering in 2011. Gebruikers kunnen taken opdelen en volgen van begin tot eind, en dit versterkt de algemene organisatie.

Trello vergemakkelijkt het samenwerken voor ondernemingen, en ook op privé-vlak kan Trello goed van pas komen. Door middel van deze Trello review bespreken wij het gebruiksgemak, de functionaliteiten, de voor- en nadelen, ervaringen van gebruikers en tot slot de kosten van dit product management platform. Zo kun jij goed evalueren of de planning tools van Trello goed matchen met jouw werkwijze.

Powered By:

Powered by SaasCity

Haal het meeste uit je software, Via SaasCity worden zakelijke gebruikers en SaaS-aanbieders geïnformeerd, geadviseerd en verbonden met elkaar.

Ga naar SaasCity

Ervaring met Trello

Vooral MKB’ers geven aan erg tevreden met Trello te zijn. Vooral de eenvoud en gebruiksvriendelijkheid van de management tool scoren hoog. Ze vinden Trello vaak ook aantrekkelijk omdat de gratis versie de belangrijkste basisfuncties biedt voor onbepaalde tijd. Wel wordt aangegeven dat de stap naar de betaalde Trello abonnementen groot is – ze zijn namelijk relatief duur. 

Bij de klantenservice hebben betalende leden van Trello voorrang op niet-betalende klanten, maar Trello’s blog, open voor iedereen, biedt volgens velen al genoeg ondersteuning. 

Een andere opmerking van gebruikers is dat Trello wat flexibeler zou kunnen zijn in de indeling van lijsten en kaarten. Sommige projecten zijn complexer dan een horizontaal proces, en daar zouden sommige gebruikers meer vrijheid in willen zien. 

Lees meer ervaring hier!

Trello gebruiksgemak

Op professioneel vlak zullen bedrijven, ondernemers en ZZP’ers die werken met duidelijke projecten en gerichte taken zeker baat hebben bij Trello. Het is namelijk zeer eenvoudig om Trello onder de knie te krijgen. Online vind je veel overviews en reviews mochten er dingen onduidelijk blijken, maar het platform spreekt over het algemeen voor zich. Dit betekent dus dat je meteen aan de slag kan. Ook het design van Trello is praktisch en modern. Het gebruiksgemak van Trello is voor een groot gedeelte ook afhankelijk van de indeling en structuur die gebruikers zelf opzetten. Als men een handige indeling maakt die goed aansluit bij het specifieke project, zal werken met Trello ook van veel meer waarde zijn dan wanneer dit niet gebeurt. Voor Trello geldt dus dat een goede basis het halve werk is. 

Er kunnen overigens zoveel gebruikers als mogelijk toegevoegd worden, dus er kan absoluut met een groot team in Trello gewerkt worden. Bij een betaald abonnement kunnen de kosten echter wel oplopen. 

Trello prijzen

We sluiten deze review af met het bespreken van de kosten van Trello. Deze zijn, zoals hierboven beschreven, vrij hoog. Er zijn in totaal drie abonnementen:

Het gratis abonnement

Het Business Class abonnement 

Het Enterprise abonnement

Het gratis abonnement is voor onbepaalde tijd, waarin je een ongelimiteerd aantal kaarten en lijsten kunt maken. Wel is er een limiet aan opslag voor bestandsbijlagen (max 10 MB), kun je maximaal vijftig opdrachten per maand afronden en loop je veel extra functies mis. Maar zoals genoemd in deze review, ook zonder al deze extra’s kan Trello al waardevol zijn voor je onderneming. 

Het Business Class abonnement bedraagt $9.99 per gebruiker per maand. De maandelijkse kosten stapelen zich dus snel op als je met een groot team werkt. Met de upgrade gaat de opslag van bestanden omhoog naar max 250 MB en kun je meer dan duizend opdrachten per maand uitvoeren. Ook is de beveiliging beter en profiteer je van Power-ups die toegang geven tot verschillende gadgets en opties. Zo kan je een kalender invoegen en velden zelf aanpassen. 

De prijs van het Enterprise abonnement is afhankelijk van het aantal gebruikers – hoe meer gebruikers, hoe lager de prijs. Even ter richtlijn; voor honderd gebruikers betaal je $17.50 per gebruiker per maand. Dit abonnement is dus voor grote ondernemingen en wordt gekenmerkt door onbeperktheid van zowat alles. Daarnaast betaal je vooral voor de beveiliging, dus voor bedrijven die met zeer discrete informatie werken is dit abonnement het meest veilig.

Trello functionaliteiten

Trello werkt met borden, lijsten en kaarten. Borden zijn een soort tabbladen waarin taken verdeeld en uiteindelijk afgehandeld worden. Voor sommige ondernemingen is één bord genoeg, voor andere zijn twintig borden nodig omdat er twintig verschillende projecten lopen. 

Een bord bestaat uit een vaste structuur waarin getitelde lijsten staan; een simpel voorbeeld is (van links naar rechts) “to do”, “in process” en “done”, maar je kan het aantal lijsten en de titels daarvan helemaal zelf uitwerken. In die lijsten kunnen gebruikers kaarten aanmaken met taken, en deze taken worden verdeeld onder de gebruikers. Wanneer je een taak gekregen hebt en besluit hier aan te werken, sleep je de kaart van “to do” naar “in process”. Zo weet de rest van het team dat je ermee bezig bent. Dit is natuurlijk een korte overview, maar hiermee wordt de praktische kant van Trello benadrukt. Trello vervangt als het ware de constante stroom aan e-mail of whatsapp communicatie die projecten vaak opeisen tussen werknemers, en vergroot de rust en het algemene overzicht. 

Naast borden, lijsten en kaarten bestaan er nog verschillende tools om specifieker te werken. Zo kan je de kaarten labelen met kleuren, bijvoorbeeld om de urgentie te benadrukken. Ook kun je gemakkelijk bijlagen toevoegen vanuit populaire diensten als Google Drive en Dropbox. De format van de teksten kun je bewerken naar jouw smaak en werkwijze. Ook kun je onder iedere taak in de kaart omschrijvingen en afstreeplijstjes toevoegen.

Powered by SaasCity

Haal het meeste uit je software, Via SaasCity worden zakelijke gebruikers en SaaS-aanbieders geïnformeerd, geadviseerd en verbonden met elkaar.

Ga naar SaasCity

Trello voordelen & nadelen

Voordeel – Je kan meteen snel en efficiënt te werk

Je kan meteen snel en efficiënt te werk gaan aangezien Trello zeer gemakkelijk in gebruik is. Eenvoud staat centraal. Trello biedt ook sjablonen voor verschillende projecten waardoor je meteen van start kan gaan. Daarnaast is er een Trello Community waar je vragen kunt stellen en tips kunt krijgen. 

Voordeel – Met veel mensen tegelijk werken is nog nooit zo makkelijk geweest.

Met veel mensen tegelijk werken is nog nooit zo makkelijk geweest. Je kan namelijk in één opslag zien wie wat doet en hoe het staat met de voortgang van verschillende projecten.  Daarnaast kunnen borden gemakkelijk gedeeld worden met andere gebruikers. 

Voordeel – De gratis versie kan voor onbepaalde tijd gebruikt worden

De gratis versie kan voor onbepaalde tijd gebruikt worden en werkt prima. Zo kun je als startende ondernemer dus geld besparen. 

Nadeel – Je moet Trello constant checken en bijwerken om te zorgen dat de planning up to date blijft

Je moet Trello constant checken en bijwerken om te zorgen dat de planning up to date blijft. Dit houdt dus in dat gebruikers een actieve houding moeten hebben. Dit is niet per se een nadeel, maar het vergt wel constante participatie van het hele team en als dit laatste niet gebeurt zal Trello ook niet van waarde zijn. Aan de andere kant is dit eigenlijk ook een positief aspect want Trello zal werknemers noodzaken om transparant te blijven over wat er is gedaan en wat er nog moet gebeuren.

Nadeel – Als projecten of taken te complex zijn kan Trello op een gegeven moment verwarrend worden

Als projecten of taken te complex zijn kan Trello op een gegeven moment verwarrend worden. Sommige, en vaak grote, ondernemingen kunnen dus beter gebruik maken van een ander project management platform.

Nadeel – Prijzig

De betaalde versies van Trello zijn prijzig. 

Powered by SaasCity

Haal het meeste uit je software, Via SaasCity worden zakelijke gebruikers en SaaS-aanbieders geïnformeerd, geadviseerd en verbonden met elkaar.

Ga naar SaasCity

Onze top partners

Monday is gemaakt om projectmanagement makkelijker te maken. Bespaar tijd met verschillende automatiseringen, integreer verschillende zakelijke tools en prioriteer gemakkelijk de belangrijkste taken.

Pros:
 • Optimaliseer je workflows
 • Blijf up-to-date met verschillende projecten
 • Alle processen op één plek
 • Regel gemakkelijk je urenregistratie en planning
Cijfer:
5.0
Bekijk Nu

AFAS Software is een Nederlands familiebedrijf. We ontwikkelen innovatieve softwareproducten voor de zakelijke markt en nemen daarbij graag onze maatschappelijke verantwoordelijkheid.


Cijfer:
4.0
Pros:
 • Al je bedrijfsprocessen in één systeem
 • Hou overzicht over verschillende projecten
 • Optimaliseer workflows
 • Automatiseer je boekhouding
 • Verbeter klantrelaties
Bekijk Nu Bekijk Review

Gripp is hét alles-in-één pakket wat het overzicht weer terugbrengt in jouw organisatie. Of het nu gaat om die perfecte offertes met een druk op de knop, het overzicht van wie wat aan het doen is, of het strakke debiteurenbeheer: het kan allemaal met Gripp.

Cijfer:
4.0
Pros:
 • Meer dan 1500 tevreden klanten
 • Jarenlange ervaring
 • Korting vanaf 4 gebruikers
 • Datagedreven ondernemen
Bekijk Nu

Wij helpen je graag op weg

Conclusie: het aanbod in bedrijfssoftware is groot. Dit lijkt heel praktisch, maar in de praktijk blijkt dit voordeel ook meteen een nadeel. Veel bedrijven ervaren het grote aanbod juist als struikelblok voor het maken van een overwogen keuze voor bedrijfssoftware. Wij helpen je daarom om deze keuze wat eenvoudiger te maken. Zo kun je oriënteren, pakketten vergelijken en reviews lezen, waarmee je de beste keuze kunt maken.

Wij zijn als website aan geen enkele aanbieder verbonden. We streven er dan ook naar om je van de meest objectieve informatie te voorzien zonder je te willen beïnvloeden bij je keuze, maar wel om je te helpen bij het maken van deze beslissing. Ben je op zoek naar specifieke informatie, heb je aanvullingen op deze informatie of heb je andere suggesties? 

Het laatste nieuws over software op apparata

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *