Betalen voor administratieve software voelt vaak als een zware kostenpost. Je krijgt er namelijk niet gelijk omzet voor terug. Toch is het belangrijk om jouw urenregistratie goed en effectief bij te houden. Dit kan namelijk later veel geld besparen. Gelukkig zijn er genoeg gratis urenregistratie oplossingen op de markt. Wij gaan alle opties met jou doornemen.
✅ Online vs offline registratie
✅ De beste gratis apps
Vergelijk verschillende tools »

We gaan de volgende urenregistratie programma’s bespreken in dit artikel:
Inhoud:
Wil je direct de verschillende urenregistratie programma’s vergelijken? Ga dan direct door naar onze conclusie!
Urenregistratie bijhouden in Excel of Excel Online
Voor de één is het een hobby en voor de ander een ware nachtmerrie: Excel. Toch is het een goede tool om mee te beginnen. De software bestaat uiteraard al bijna sinds het begin van Microsoft en de mogelijkheden zijn eindeloos.
Toch zijn koppelingen met andere software of CRM-systemen niet altijd even eenvoudig te realiseren. Veel software vereist namelijk een handmatige upload van een Excel bestand als het de data wil gebruiken. Niet erg handig als jij de uren als manager wilt kunnen inzien in bijvoorbeeld das boarding tools. Toch blijft het een handige ‘’gratis’’ oplossing. Als jij geen Microsoft office pakket hebt en het speciaal voor de urenregistratie moet aanschaffen, dan is het wellicht geen goede optie.
Google Spreadsheet als urenregistratie
Een andere goede optie is Google Spreadsheets. Hier gaan we niet al te diep op in omdat het een soortgelijke manier is als Excel Online. Voor bedrijven die sowieso al werken met Gmail en Google Drives kan dit de ideale uitkomst zijn.
Tip: zorg voor een maandelijkse notificatie voor het invullen van jouw spreadsheets. Waar sommige urenregistratie apps die automatisch doen, doet Google Spreadsheets of Excel Online dit uiteraard niet. Een urenregistratie in deze vorm vereist een stukje discipline dus.
Calc van Open Source
Ook dit is een goede optie als jij gratis jouw urenregistratie wilt bijhouden. Bij Calc hebben ze gratis sjablonen die gemaakt zijn om de uren bij te houden. Ideaal voor kleine ondernemingen of ZZP’ers die de uren voor klanten willen bijhouden.
Urenregistratie bijhouden met Stopwatch apps
Het is misschien wel de meest simplistische oplossing uit dit artikel maar in veel gevallen werkt het prima. Je kunt namelijk bij verschillende stopwatch apps in Google Play of de appstore een beschrijving zetten bij een gemeten tijd.
Omdat er een stempel met datum aan jouw tijd word geplakt, kun je door het labelen met een naam zoals ‘’klant X’’ dan een urenregistratie bijhouden. Dit werkt uiteraard wel slechts als je met meerdere mensen bent en elkaars uren moet inzien. Het is in ieder geval een goede tussenoplossing.
Gratis app voor urenregistratie of App met een proefperiode
Als je wel echt software wilt die gemaakt is om de urenregistratie in bij te houden dan zijn er gelukkig ook gratis opties. Wij nemen kort een paar voorbeelden met je door:
Urenregistratie in e-Boekhouden
Je kunt kiezen voor e-Boekhouden. Die hebben weliswaar een gratis termijn van 15 maanden maar daarna moet je wel gewoon betalen. Daarnaast is de display van de app redelijk verouderd en zijn er minder mogelijkheden voor integraties met andere software.
Urenregistratie via Rompslomp
De proeftijd bij deze app is 30 dagen. Deze app is ideaal voor ZZP’ers. Je kunt de urenregistratie doen op verschillende manieren: wekelijks, maandelijks of per tijdsslot. De functionaliteiten worden daarnaast steeds geüpdatet en vernieuwd. Zo maak je altijd gebruik van de nieuwste mogelijkheden.
Urenregistratie via TimeMate
Via TimeMate kun je heel eenvoudig alle gewerkte uren bijhouden. Dankzij de koppeling met de Google of Outlook agenda kun je direct uren registreren, en digitale werkbonnen en kilometers bijhouden. Je kunt zo rapportages per klant bijhouden. De eerste vier weken kun je dit programma gratis gebruiken. Hierna betaal je €4,95 per maand.
Vergelijk de verschillende aanbieders met onze tool!
Conclusie
Er zijn verschillende opties om jouw uren bij te houden als ZZP’er, MKB of als grote onderneming. Tools zoals Excel en Spreadsheets helpen je vaak al een heeleind op weg. Het enige nadeel is dat de koppeling met andere software vaak handmatig of complex is. Daarnaast kun jij altijd nog voor de tijdelijke oplossing gaan door een goede stopwatch app te downloaden.
Als je voor het echte werk wilt gaan is er ook software die speciaal gemaakt is om jouw uren bij te houden. Nadeel is wel, dat bij de meeste apps, je moet betalen nadat de proefperiode is afgelopen. Kijk dus goed welke software het beste bij je past.
Direct beginnen met het gebruiken van een uren-administratie systeem?
Ben je na het lezen van dit artikel benieuwd wat een urenadministratie systeem kan doen voor jouw bedrijf? Bekijk dan onze andere artikelen over urenadministratie of begin direct met e-Boekhouden!
Geef een reactie
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.