Wat zijn de beste gratis urenregistratie oplossingen?

Betalen voor administratieve software voelt vaak als een zware kostenpost. Je krijgt er namelijk niet gelijk omzet voor terug. Toch is het belangrijk om jouw urenregistratie goed en effectief bij te houden. Dit kan namelijk later veel geld besparen. Gelukkig zijn er genoeg gratis urenregistratie oplossingen op de markt. Wij gaan alle opties met jou doornemen

Urenregistratie bijhouden in Excel of Excel Online

Voor de één is het een hobby en voor de ander een ware nachtmerrie: Excel. Toch is het een goede tool om mee te beginnen. De software bestaat uiteraard al bijna sinds het begin van Microsoft en de mogelijkheden zijn eindeloos.

Toch zijn koppelingen met andere software of CRM-systemen niet altijd even eenvoudig te realiseren. Veel software vereist namelijk een handmatige upload van een Excel bestand als het de data wil gebruiken. Niet erg handig als jij de uren als manager wilt kunnen inzien in bijvoorbeeld das boarding tools. Toch blijft het een handige ‘’gratis’’ oplossing. Als jij geen Microsoft office pakket hebt en het speciaal voor de urenregistratie moet aanschaffen, dan is het wellicht geen goede optie

Google Spreadsheet als urenregistratie

Een andere goede optie is Google Spreadsheets. Hier gaan we niet al te diep op in omdat het een soortgelijke manier is als Excel Online. Voor bedrijven die sowieso al werken met Gmail en Google Drives kan dit de ideale uitkomst zijn.

Tip: zorg voor een maandelijkse notificatie voor het invullen van jouw spreadsheets. Waar sommige urenregistratie apps die automatisch doen, doet Google Spreadsheets of Excel Online dit uiteraard niet. Een urenregistratie in deze vorm vereist een stukje discipline dus

Calc van Open Source

Ook dit is een goede optie als jij gratis jouw urenregistratie wilt bijhouden. Bij Calc hebben ze gratis sjablonen die gemaakt zijn om de uren bij te houden. Ideaal voor kleine ondernemingen of ZZP’ers die de uren voor klanten willen bijhouden

Urenregistratie bijhouden met Stopwatch apps

Het is misschien wel de meest simplistische oplossing uit dit artikel maar in veel gevallen werkt het prima. Je kunt namelijk bij verschillende stopwatch apps in Google Play of de appstore een beschrijving zetten bij een gemeten tijd.

Omdat er een stempel met datum aan jouw tijd word geplakt, kun je door het labelen met een naam zoals ‘’klant X’’ dan een urenregistratie bijhouden. Dit werkt uiteraard wel slechts als je met meerdere mensen bent en elkaars uren moet inzien. Het is in ieder geval een goede tussenoplossing

Powered by SaasCity

Haal het meeste uit je software, Via SaasCity worden zakelijke gebruikers en SaaS-aanbieders geïnformeerd, geadviseerd en verbonden met elkaar.

Ga naar SaasCity

Onze top partners

Eenvoudig online boekhouden, factureren en uren registreren doe je met e-Boekhouden.nl. De eerste 15 maanden van je onderneming is e-Boekhouden.nl volledig gratis!

Cijfer:
5.0
Pros:
 • Gemakkelijk factureren en uren registreren
 • Inclusief ondersteuning per telefoon of e-mail
 • Komt met handige koppelingen
 • Regel je complete boekhouding
Bekijk Nu Bekijk Review

Onze boekhoudrobot neemt je administratieve werk uit handen en leert van jouw eerder gemaakte keuzes. No hands accounting noemen we dat.

Cijfer:
3.0
Pros:
 • Keuze uit verschillende pakketten
 • 30 dagen gratis demo
 • Koppel makkelijk 220+ handige apps
 • De keuze van ruim 9000 accounts
Bekijk Nu

Gripp is hét alles-in-één pakket wat het overzicht weer terugbrengt in jouw organisatie. Of het nu gaat om die perfecte offertes met een druk op de knop, het overzicht van wie wat aan het doen is, of het strakke debiteurenbeheer: het kan allemaal met Gripp.

Pros:
 • Meer dan 1500 tevreden klanten
 • Jarenlange ervaring
 • Korting vanaf 4 gebruikers
Cijfer:
4.0
Bekijk Nu

Wij helpen je graag op weg

Conclusie: het aanbod in bedrijfssoftware is groot. Dit lijkt heel praktisch, maar in de praktijk blijkt dit voordeel ook meteen een nadeel. Veel bedrijven ervaren het grote aanbod juist als struikelblok voor het maken van een overwogen keuze voor bedrijfssoftware. Wij helpen je daarom om deze keuze wat eenvoudiger te maken. Zo kun je oriënteren, pakketten vergelijken en reviews lezen, waarmee je de beste keuze kunt maken.

Wij zijn als website aan geen enkele aanbieder verbonden. We streven er dan ook naar om je van de meest objectieve informatie te voorzien zonder je te willen beïnvloeden bij je keuze, maar wel om je te helpen bij het maken van deze beslissing. Ben je op zoek naar specifieke informatie, heb je aanvullingen op deze informatie of heb je andere suggesties? 

Het laatste nieuws over software op apparata

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *