KPN verlengen | Zo krijg je de beste deal

Je KPN mobiel verlengen? Je KPN abonnement verlengen is vaak interessant. Sales heeft veel moeite gedaan om je binnen te halen als klant. Daarom probeert KPN verlengen, dus het KPN contract verlengen, aanlokkelijk voor je te maken.

Vaak doet KPN interessante aanbiedingen. Maar check altijd of je voordeliger uit bent als je verlengt, want soms is het slimmer om toch over te stappen.

kpn verlengen
KPN abbo verlengen is vaak aantrekkelijk, maar in veel gevallen zijn andere aanbieders interessanter. .

Direct KPN verlengen? Dat is zo geregeld!

Hoe kan je een KPN abonnement verlengen?

Het verlengen KPN abonnement gebeurt meestal vanzelf, tenzij je het opzegt. Vaak gaat dan wel het speciale actietarief er af, want bij automatische verlenging geldt de overheidsregel, dat je vanaf dat moment een maand opzegtermijn hebt.

KPN heeft liever dat een klant een vast contract heeft, dan een per maand opzegbaar contract. Daardoor willen ze meer korting geven aan vaste klanten. Dat verklaart, waarom telecom providers als KPN met speciale verleng aanbiedingen aan komen zetten.

Meer over KPN

KPN is één van de bedrijven die voort zijn gekomen uit de opsplitsing van de ooit almachtige Nederlandse PTT, een staatsbedrijf waar de post, telefoon en toenmalige telegraaf (en zelfs de Postbank) onder vielen. Dus KPN verlengen was in die tijd vanzelfsprekend. Er was geen andere aanbieder. Ja, de bekende 27 MC bakkies, maar daar kon iedereen meeluisteren.

KPN is de voormalige telefonietak van deze staatsmoloch en heeft de verandering doorgemaakt van een vaste-telefonie provider, waar je alleen KPN goedgekeurde toestellen mocht gebruiken, naar een overwegend mobiel netwerk.

Het bedrijf heeft dus een lange geschiedenis, die niet werd gekenmerkt door een hoge mate van klantgerichtheid. Wat dat betreft is de privatisering van de telecom in Nederland een erg goed idee geweest.

kpn verlengen
De Rembrandt, een PTT kooptoestel dat voor het luttele bedrag van 695 gulden aan werd geboden. Duur, maar concurrentie was er niet. En je hoefde geen toestelhuur, á fl. 2,30 per maand, te betalen. – Catawiki

Na diverse overnames biedt KPN mobiele telefonie, vaste telefonie en televisiediensten aan, plus internet over de kabel en glasvezel.

Onder het eigen merk KPN biedt de provider vaste en mobiele telefoonabonnementen aan, Daarnaast bezit de provider twee merken voor prepaid simkaarten: Ortel en Simyo.

Waarom heeft KPN mobiel verlengen extra voordelen?

KPN heeft de nodige moeite gedaan om jou als klant binnen te halen. Daarom doet het telefoonbedrijf vaak aantrekkelijke aanbiedingen om jou als klant te behouden en over te halen tot KPN verlengen.

Het is veel makkelijker om een bestaande klant te behouden, dan om een nieuwe klant te werven. Maar de loyaliteit van klanten wordt steeds lager. Daarom moet een telecom bedrijf zoals KPN steeds meer moeite doen om haar klanten te behouden, zodat ze hun KPN abonnement verlengen.

Verlengen KPN: hoe goed is je pokerface?

Het verkoopproces lijkt in veel opzichten op pokeren. KPN, of een andere verkoper, wil graag de hoogst mogelijke prijs voor zijn dienst ontvangen. Die ideale prijs is hier de prijs, die de klant, jij dus, wil betalen.

Vraagt de verkoper teveel, dan loop je weg. Vraagt hij te weinig, dan haalt hij als verkoper de maximaal mogelijek winst. Hij laat dan “winst liggen”. De arme verkoper haalt zijn omzetdoel voor deze maand dan niet. En krijgt dan natuurlijk problemen met zijn baas.

Hij moet dus het gulden midden zien te vinden om voor zo min mogelijk extra kosten, toch het KPN contract verlengen mogelijk te maken.

Dus, een aanbod doen dat net gunstig genoeg is.

kpn mobiel verlengen
KPN is de oudste telecom provider van Nederland. Bron: KPN

Verder moet je als verkoper van een dienst, denk aan een databundel of telefoon abonnement, natuurlijk kijken naar wat de klant je bedrijf kost.

Een fanatieke influencer die zijn avonturen deelt met zijn uitgebreide kring fans via live streaming, kost KPN mobiel verlengen vanzelfsprekend meer dan een postzegels verzamelende ambtenaar in ruste.

Dus dan hebben ze natuurlijk liever die pensionado voor hetzelfde abonnement.

Hoe denkt een verkoper bij het KPN abonnement verlengen?

Een verkoper moet dus zien te ontdekken, hoeveel precies jij wilt betalen voor hun diensten. En ook, hoeveel je het bedrijf volgens een redelijke voorspelling, ongeveer gaat kosten. Is het verschil tussen die twee groot, en weet de klant dat, dan is het dus slim om een flinke korting te geven.

Een dataslurper die meer online leeft dan slaapt, daarbij kan je dan weer beter geen korting geven bij het KPN mobiel verlengen. De ambtenaar met zijn AOW ook niet. Immers, die is doorgaans nogal goed van vertrouwen, dus kan je makkelijk een poot uitdraaien. Zoals de bank ING deed met het stiekem verlagen van spaarrente, maar dat is weer een ander onderwerp.

Een veeleisende, kritische consument moet je juist wel in de watten leggen. Tenzij deze teveel geld kost natuurlijk. Want dan is hun KPN abonnement verlengen wel een goed idee voor hen, maar niet voor jou als verkoper.

De KPN Verlengwinkel: een ragfijn spel bij KPN mobiel verlengen

Hoe meer een provider van mobile telecommunication services zoals KPN van de klant weet, des te nauwkeuriger kan zo een bedrijf te werk gaan. Van hun bestaande klanten weet het telecombedrijf heel veel: hun leeftijd, hun woonadres en, het allerbelangrijkste, hun dataverbruik en belgedrag.

Daarom werken telecombedrijven als KPN graag met een “verlengwinkel” en “persoonlijke aanbiedingen”. Namelijk, voor iedere klant is er een ideale prijs. Die ideale prijs ligt bij een IT-student uit Delft natuurlijk lager dan bij een half digibete rijke erfgenaam. Ze kunnen dan hun uitgebreide klantkennis aan een algoritme voeren, dat er een (voor het bedrijf) mooi aanbod van bakt. Een klant, waar het bedrijf graag van af wil, krijgt dan een onaantrekkelijke aanbieding, terwijl een lucratieve klant die dreigt over te stappen, in de watten wordt gelegd.

Waar je op moet letten tijdens het KPN contract verlengen proces

Dus gebruik jij veel data op je mobiel, zoals ik, en profiteer je ongekend van je onbeperkte databundel, dan krijg je geen korting. En staat er heel toevallig een vinkje, niet bij jouw geliefde onbeperkte databundel, maar juist bij een contract met een kleine databundel. Die ik er in een paar dagen doorheen jaag.

Uiteraard deed KPN me een aanbod, uiteraard geheel vrijblijvend, om toch maar een vaste internetaansluiting te nemen. Volgens onder meer de Consumentenbond betaal je als klant in Nederland veel te veel voor je vaste internet, dus uiteraard was ik wel wijzer. Dus zitten ze dan nog even met het voor hen verliesgevende onbeperkte abonnementje opgescheept.

KPN contract verlengen check?

Je KPN mobiel verlengen kan eenvoudig via GSMWeb!

Hoe ben jij KPN en de andere telecom bedrijven te slim af?

Ga in ieder geval niet direct op het aanbod van de verlengwinkel in. Kijk eerst naar andere alternatieven, vaak is het namelijk interessant om over te stappen. Open een anoniem browservenster of gebruik een browser die speciaal voor anoniem browsen geschikt is zoals Brave. Zodat je ook echt weet wat voor aanbod je als onbekende klant krijgt. En beter werk je vanaf een vaste pc dan vanaf je mobieltje. Bij webwinkels zijn vaak de prijzen via mobiel browsen hoger.

Of via het netwerk van een vriend(in). Het liefst eentje die via het netwerk van een goedkope concurrent internet. Dan weten ze dat ze wel met een heel interessant aanbod moeten komen om je over te laten stappen. Zo bezorg je jezelf hoge troeven in het spelletje blufpoker. Je kan ook via de prijsvechter GSMweb je KPN contract verlengen.

Doe je huiswerk voor je KPN contract verlengen doet

Bekijk de aanbiedingen van KPN en overige providers voor nieuwe klanten en check de prijs en voorwaarden van jouw favoriete bundel. Vergelijk die met je persoonlijke aanbod voor je KPN abbo verlengen in de Verlengwinkel. Als je toch bezig bent, check dan ook meteen even of je voor jouw bundel bij een concurrent niet beter af bent.

Geeft de “verlengshop” toch een interessant aanbod? Dan verleng je natuurlijk. Maar let goed op dat je niet “per ongeluk” het verkeerde pakket bestelt. Is het aanbod van de verlengshop niet erg gul? Verleng dan niet, of sluit een maandelijks opzegbaar contract af (wat op hetzelfde neerkomt) en ga intussen op zoek naar een andere provider.

Overigens zegt prijs niet alles. Scheelt het maar weinig geld, en ben je erg tevreden over de klantvriendelijkheid van je provider, dan is er niets op tegen om te verlengen.

Qua klantvriendelijkheid behoort KPN niet bij de beste providers van Nederland, maar mogelijk is het pakket dat KPN aanbiedt voor jou toch interessant. Bijvoorbeeld, omdat je vaste internet al via KPN loopt. Dan moet je natuurlijk wel KPN mobiel verlengen.

KPN abonnement verlengen of nieuw contract oversluiten?

kpn mobiel verlengen
KPN verlengen abonnement is soms interessant. Er zijn vaak aantrekkelijke aanbiedingen voor het KPN contract verlengen.

Voor een nieuw abonnement of telefoon abonnement verlengen, check de drie grote telecom providers met een eigen netwerk. Dat zijn naast KPN Mobile, T-Mobile en Vodafone Nederland.

Een aantal kleinere aanbieders koopt data en belminuten in bij deze grote drie, maar hebben zelf geen netwerk. Dit zijn providers als Ben, Budget Telecom, Hollands Nieuwe en Simyo. Ook die kan je best in je vergelijking betrekken.

Kleine providers: goedkoper, maar slechtere verbinding tijdens piekuren

Vaak hebben deze prijsvechters onder de kleine aanbieders aanlokkelijke aanbiedingen. Maar dat dan vaak wel in ruil voor een lagere snelheid. Dit, omdat de providers als het druk is op het netwerk, natuurlijk hun eigen klanten voorrang geven. Daar verdienen zij meer aan, want hun eigen merk is hun vlaggenschip.

En dan wordt jouw bandbreedte afgeknepen. De kleinere aanbieders kopen immers tegen korting capaciteit in van de nu drie telecomproviders met een netwerk. Overigens knijpen telecom providers ook graag jou af, als ze dat ongemerkt kunnen doen. Vooral de kabelmaatschappij Ziggo heeft daar een handje van. Want dataverkeer kost geld.

Dus vaak is het slim, om in ruim voor een handvol euro’s meer, toch in zee te gaan met een provider die ook een eigen netwerk heeft. En wat betreft het netwerk, heeft het netwerk van KPN de ruimste dekking. Vooral op het platteland of vlak bij de grens maakt dat een provider aantrekkelijker.

Buitenland

Als je veel in het buitenland bent, check dan ook de regels over data roaming van de provider. Je wilt dan liever een provider, waar je binnen je bundel of voor een kleine meerprijs in het land waar je vaak komt, kan internetten.

Weliswaar heeft de EU verplicht gesteld dat overal binnen de Europese Unie databundels tot 25 GB per maand over de gehele EU geldig zijn, maar vaak is het duur om aanvullende data in te kopen. En als je veel data intensieve diensten zoals Netflix, Youtube of Spotify gebruikt, zit je daar toch op een gegeven moment wel aan.

Ga je meer of juist minder reizen, of veranderen je reisbestemmingen, dan is het verstandig om uit te zoeken, wat voor je meer voordeel oplevert. Je KPN contract verlengen bij je provider, of een nieuw telefoon abonnement afsluiten.

Kijk goed rond

Wil je niet je KPN abbo verlengen? Dan kan je beter goed rondkijken of er niet een aantrekkelijke aanbieding voor je is. Vaak is die er namelijk wel. Ontdek op deze site hoeveel telecom providers er zijn. Steek dan je licht op bij deze telecom providers en probeer na te vragen wat de mogelijkheden zijn om een nieuw abonnement af te sluiten.

GSMweb heeft een laagste prijs garantie. Daarom is het slim, via GSMweb af te sluiten.

Wil je een abonnement met 5G? Lees hier verder over 5G en kijk of het iets voor jou is!

kpn mobiel verlengen kpn abonnement verlengen
Met de nieuwste modellen kun je tegenwoordig bijna alles doen!

Conclusie: je KPN abonnement verlengen? Check oversluiten

Vaak, maar niet altijd, doet een telecom provider zoals KPN je een “offer you can’t refuse” om je als klant te behouden.

Voordat je een besluit neemt over al dan niet je KPN abbo verlengen, is het daarom goed om ook bij andere aanbieders te kijken wat het aanlokkelijkste pakket is.
Daarvoor moet je ongeveer weten hoeveel data en belminuten je hebt gebruikt, enm of je vaak naar nummers in het buitenland belt. Hiermee voorkom je dat je maandelijks veel betaalt voor diensten waar je geen gebruik van maakt.

Onbeperkt KPN mobiel verlengen

Ga je vaak over je bundel heen en word je zo langzamerhand ziek van steeds maar weer als een dwangneuroot je bundel in de gaten te moeten houden, dan kan je beter een Onbeperkt abonnement nemen. Goedkope Onbeperkt abonnementen zijn er al vanaf iets meer dan twintig euro per maand (de provider Budget), maar deze bundel is karig.

Bij KPN kost de 5G Internet Unlimited bundel maandelijks opzegbaar, 35 euro per maand. Niet goedkoop, maar daarvoor in ruil krijg je wel het snelle 5G internet (waar dat al beschikbaar is) en een redelijk coulante fair use policy. In veel opzichten is dit een volwaardige vervanger voor een budget vast internet abonnement.

En voor alle Internet Onbeperkt bundels geldt, dat je dan wel zo vrij als een vogel bent en overal in Nederland en de rest van de EU kan genieten van gratis internet. Dat idee geeft, natuurlijk, een net even wat lekkerder vakantiegevoel dan bij terugkomst in Kikkerland een akelige rekening voor te hoog datagebruik op de mat te zien ploffen.

Vind je het nog steeds ingewikkeld om een besluit te nemen? Dan kan je altijd contact opnemen met de klantenservice van KPN. 

Veelgestelde vragen: KPN abbo verlengen

Kan ik mijn huidige toestel blijven gebruiken?

Ja zeker, de donkere dagen van het KPN monopolie liggen gelukkig ver achter ons. Je kan je oude toestel gewoon houden, terwijl je je abonnement verlengt, of overstapt op een andere provider. Of jezelf verwennen met een mooi nieuw toestel. Waar? Bij GSMweb met de keiharde laagste prijs garantie, natuurlijk.

Kan ik mijn nummer behouden?

Uiteraard behoud je je nummer als je je abonnement verlengt. Want je abonnement blijft dan immers hetzelfde. Maar zelfs als je van provider wisselt, dan kan je je nummer meenemen.

Hoe bespaar ik MB’s?

Op verschillende manieren. De gemakkelijkste manier is overal waar gratis wifi is. daar direct mee te verbinden. Wees lief voor je databundel en zet je 4G daarom uit wanneer je de mogelijkheid hebt om te verbinden met wifi.

Android: je kan in de Instellingen van je telefoon, Netwerk en Internet, ook de optie Databesparing aanzetten. Dit scheelt iets. Bekijk Youtube filmpjes niet, of op 360 pixels resolutie. Onder Instellingen -> Netwerk en internet -> Mobiel netwerk vind je het datagebruik per app. Is datagebruik een structureel probleem, overweeg dan een Onbeperkt abonnement af te sluiten. Voor gemiddeld een tientje per maand extra, hoef jij je nooit meer zorgen te maken om je databundel.

Kan ik ook een nieuw toestel krijgen bij het KPN abonnement verlengen?

Jazeker. KPN kent verleng aanbiedingen zowel met, als zonder toestel. Kies de voor jou voordeligste optie. Over het algemeen is het slimmer om apart een toestel te kopen, dan een abonnement met toestel te nemen.

Direct de verschillende telefoon abonnementen vergelijken?

Dit kan eenvoudig via GSMWeb!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *