3 Redenen waarom Netflix nu pas offline beschikbaar is

Netflix offline bekijken
Netflix gaf zich niet zonder slag of stoot over aan deze veelgevraagde feature.

Vandaag is het dan eindelijk zover: Netflix geeft gebruikers vanaf nu de mogelijkheid om content offline te bekijken. Vooralsnog is de optie alleen te gebruiken voor iOS en Android-toestellen, maar het is in ieder geval een begin. De hoofdvraag blijft echter: waarom nu pas?

1. Van je concurrenten moet je het hebben
De voornaamste reden lijkt te zijn dat de concurrentie deze feature wel met open armen ontvangt. Denk hierbij aan Amazon Prime of het kleinere Videoland, dat hun volledige aanbod al een tijdje offline beschikbaar stelt.

Ook muziekdiensten als Spotify en Apple Music geven je de mogelijkheid om muziek offline af te spelen. Dan kun je als Netflix zijnde natuurlijk niet voor eeuwig achterblijven.
Amazon Prime wordt geen succes in Nederland

2. Het zou Netflixen minder leuk maken
Ken je dat gevoel dat je minder zin hebt in een film wanneer hij al gedownload en al op je laptop staat? Wij ook niet. Het argument van een Netflix-topman dat offline films en series kijken slecht zou zijn voor de gebruikerservaring, omdat je vooraf moet bepalen wat je wilt kijken, gaat er bij ons nog steeds niet in.

We kunnen namelijk prima zelf beslissen of we iets vooraf willen downloaden om het pas op een later tijdstip te bekijken. En nu hebben we eindelijk die mogelijkheid!
Netflix and chill

3. Raar maar waar: geld
Een derde en voor de hand liggende reden is dat het offline beschikbaar stellen van content Netflix veel geld zou kosten. De licenties om films en tv-series offline aan te kunnen bieden wordt niet uit liefdadigheid aan Netflix gegeven.

Vandaar dat ook nog lang niet alle content offline te downloaden is. Eigen series als House of Cards, Narcos en Orange is the New Black zijn wel al offline beschikbaar, maar grote aangekochte films zoals Star Wars bijvoorbeeld nog niet.
Frank Underwood

Is een film of serie offline beschikbaar, dan kun je deze op je toestel downloaden in hoge of lage kwaliteit. De vraag blijft echter of, en zo ja wanneer alle content van Netflix offline beschikbaar komt. Keep it up Netflix!

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *