9292 is slachtoffer van een reeks DDoS-aanvallen

9292, de app
9292.nl, de website die we allemaal gebruiken om van hot naar her en weer terug (meestal) te komen, is de afgelopen paar dagen het slachtoffer geweest van verscheidene DDoS-aanvallen. Iemand had de bus gemist en was daar zo pissig over dat diegene besloten had dat iedereen de bus maar moest missen?

Natuurlijk zijn er andere manieren om te kijken hoe laat je waar moet staan zodat je jezelf weer in het openbaar VeeVoer kan persen, maar als je naar een onbekende plek gaat is de site wel handig. Desalniettemin had een tot nu onbekende dader besloten om de hele boel plat te trekken door alle bandbreedte op te eisen.

De gehele afgelopen week had de site te kampen met storingen, en elke keer als ze dachten dat ze het probleem boven water hadden begon het weer opnieuw. De problemen begonnen in de nacht van 14 op 15 augustus, en hielden deze dinsdag spontaan op.

Er is inmiddels aangifte gedaan, en een onderzoek is ingesteld naar wie hierachter zit. De site is inmiddels goed te bereiken, en de app werkt ook weer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *