‘Apple dumpt vlindertoetsenbord sneller dan gedacht’

'Apple dumpt vlindertoetsenbord sneller dan gedacht'
Is Apple echt klaar met het systeem?

We weten dat Apple gaat stoppen met het veelgeplaagde vlindertoetsenbord. Het techbedrijf heeft een nieuw systeem in petto voor toekomstige MacBooks. Volgens analist Ming-Chi Kuo, die het doorgaans bij het rechte eind heeft, is Apple van plan sneller afscheid te nemen van het vlindertoetsenbord dan aanvankelijk werd gedacht.

De analist stelt dat de 16-inch MacBook Pro al de beschikking krijgt over dit nieuwe toetsenbord. Deze MacBook komt naar verwachting eind dit jaar op de markt. Dit betekent dat Apple eerder met het toetsenbord komt dan werd aangenomen. Voorheen was de gedachte dat we pas in 2020 kennis zouden gaan maken met het nieuwe mechanisme voor de toetsenborden van MacBooks.

Verder laat de analist weten dat hij denkt dat alle MacBooks die in 2020 op de markt gaan komen niet langer uitgerust worden met het vlindertoetsenbord. Het lijkt een logische beslissing dat Apple zo snel mogelijk van de techniek afwilt. Ondanks meerdere verbeteringen aan de techniek blijven er zich problemen voordoen met dit toetsenbord. Zo snel mogelijk overstappen op nieuwe techniek lijkt daardoor een prima oplossing. (via MacRumors)

Lees ook: Apple zegt sorry voor waardeloos MacBook-probleem

3 reacties

    • @jantje_555: Maar niet elk model heeft een geweldig toetsenbord. De (IBM) Thinkpads zijn volgens mij de enige lijn die consistent geweldige toetsenborden heeft?
      Maar “experimentele” toetsenborden (en scharnieren) zoals die van de Yoga serie mogen er ook best zijn! Of ze dan minder werken dan de Thinkpad modellen valt een beetje in het niets ten opzichte va de wendbaarheid die je er voor terug krijgt.
      (Getypt op een Lenovo laptop)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *