‘Apple presenteert drie iPhones, grotere Watch en meer’

iPhone X
Sta jij ook al te popelen?

De techindustrie wordt volgende maand als het goed is weer flink opgeschud wanneer Apple haar nieuwe toestellen presenteert. Zo was vorig jaar natuurlijk de komst van de iPhone X het hoogtepunt, de peperdure smartphone met een inkeping die vele Android-fabrikanten moeiteloos kopieerden (tot in den treure toe). Bloomberg zou al weten wat er dit jaar op het menu staat.

Volgens het medium zal dit jaar een ‘S-jaar’ genoemd kunnen worden, wat inhoudt dat de iPhones designwijs voornamelijk hetzelfde blijven, maar van binnenin wel een update krijgen. Ook wordt er gekeken om de gemiddelde prijs van haar mobiele telefoons nog een keer te pushen. De verwachtingen van Bloomberg zijn hieronder opgesomd:

Drie nieuwe iPhones
Verwacht een geüpgradede versie van de iPhone X met een 5,8 inch OLED-scherm, een nieuwe high-end iPhone met een 6,5 inch OLED-scherm én een goedkopere LCD-variant met een schermdiagonaal van 6,1 inch. De twee grootste apparaten beschikken waarschijnlijk over dualsim-ondersteuning in enkele regio’s.

Video brengt nieuwe iPhones in beeld

De goedkoopste van het stel zal in een veelvoud aan kleuren beschikbaar komen. Eerdere geruchten wezen op een grijze, witte, blauwe, rode én oranje variant. Alle drie de iPhones zullen qua navigatie gebruikmaken van gebaren, vergelijkbaar met de iPhone X. Ook zal er op geen van allen Touch ID aanwezig zijn en gaat Apple vrolijk verder met Face ID opdringen aan Apple-liefhebbers.

Een ander pijnpunt is de naam van de te verschijnen iPhones. Ook intern zou er nog veel moeite zijn met het vinden van de juiste naam. De opvolgers van de iPhone X zou naar verluidt wel eens de iPhone Xs genoemd kunnen worden, en de Plus-variant iPhone Xs Plus. Dit staat echter nog niet vast.

Andere gadgets van Apple
Niet per se in september zal Apple volgens Bloomberg op de proppen komen met vernieuwde AirPods, een nieuwe Apple Watch met een groter scherm, een draadloze oplader (AirPower-mat), én geüpgradede versies van de iPad Pro met dunne(re) randen en, jawel, Face ID ter vervanging van Touch ID.

10 reacties

 1. ” ..met een inkeping die vele Android-fabrikanten moeiteloos kopieerden.”

  Uh.. het is Apple die de inkeping gekopieerd heeft van een Android-fabrikant, Essential met de PH-1

  • @janboel: Ja, maar dit wordt voor het gemak altijd snel vergeten ….
   Er zijn legio zaken waar Apple fanboys mee te koop lopen die al jaren op andere telefoons zaten.
   Het is vaak zo dat als het niet op een Apple zit dan is het onzin of een gimmick, en als Apple het implementeerd dan is het wereldnieuws.

   • @turbobrick: eeeh geen van de huidige androids met notch hebben dat gedaan om de PH1 na te doen …

    dat hebben ze allemaal ( zonder uitzondering ) gedaan omdat de iphone x een notch heeft … en niet omdat de ph1 een notch heeft.

    • @dgh74: Ja, slaap rustig verder ….

     Ze hebben die schermen massaal omdat ze schermen moeten inkopen en de Edge schermen te duur zijn.
     Om toch aan een hogere ratio te voldoen en zo min mogelijk bezel te hebben passen ze de Notch toe.
     Vaak wel met kin omdat die schermen de beste balans bieden tussen prijs – screen estate.

     Het scherm dat gemaakt wordt voor de X is gewoonweg te duur en wellicht exclusief voor Apple dus levert Samsung dat niet.
     Blijft dus over de Notch schermen met kin omdat het massa productie is.

     De minimale essential phone notch is ook een exoot en daar hangt een prijs aan en andere uitdagingen (andere sensoren, speaker, etc).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *