ASUS gaming phone wil iPhone X en Galaxy S9 verslaan

Kan hij met die prijs de iPhone X en Galaxy S9 aan?
Allemaal speciale features komen wel voor een zeer hoge prijs.

Er was een tijd waarin gamen alleen op een speciaal daarvoor ontworpen console kon en later nam de PC die hobby (wat het PC-masterrace betreft) helemaal over. ASUS zet in op een toekomst waarin échte games ook op smartphones gespeeld kunnen worden, maar daar hangt een stevig prijskaartje aan vast.

De prijs van de aankomende Asus Republic of Gaming (ROG) Phone zou volgens een Reddit-gebruiker door een Finse provider per ongeluk op de site geplaatst zijn en die bedraagt €999 euro. Daarmee zit de gaming smartphone in dezelfde prijsklasse als de iPhone X van Apple en de Samsung Galaxy S9.

Maar is het slechts een gimmick of gaat de ROG Phone echt een nieuw era starten? De smartphone sport een 1080p AMOLED display van 6″, 8GB RAM en een Snapdragon 845 die is overgeclockt (met speciale software op de smartphone kun je de processor nog verder pushen). De grootste verrassing is wellicht nog wel de ververssnelheid van 90Hz; het scherm ververst zijn pixels 90 keer per seconde.

Is dat genoeg om directe concurrent Razer te verslaan? Die fabrikant kwam namelijk met de eerste gaming smartphone en sportte een refresh rate van 120Hz. Nou, ja kan ik je zeggen, want de Razer heeft bijvoorbeeld geen headphone jack (om deze belachelijke redenen) en bevat tevens niet allemaal toffe snufjes.

Zo komt de ROG Phone met een meegeleverde externe actieve koeler die je aansluit op de oplaadport aan de zijkant. Jazeker, je laadt de telefoon op via de zijkant zodat je kunt gamen terwijl je het apparaat van stroom voorziet. Daarnaast krijg je software meegeleverd om de perfomance van het toestel te tweaken.

Onder de motorkap is alles aan de gaming smartphone ingericht om hoge perfomance te halen. Speciale koelelementen houden het moederbord en de processor koel terwijl de twee luidsprekers aan de voorkant je van heel hard geluid voorzien. Tijdens het gamen kun je ook nog eens gebruikmaken van de onzichtbare bumpers (schouderknoppen). Deze kunnen bijvoorbeeld als trigger of gas/rem worden ingesteld tijdens het gamen maar fungeren verder als ‘gewone’ smartphonehoek als je niet aan het gamen bent.

Kortom, voor (vermoedelijk) €999 krijg je een solide smartphone die helemaal is ingericht om mee te gamen. Ja, hij zal ongetwijfeld krachtig en tof zijn, maar tenzij je van plan bent om de ‘G’ in ROG helemaal uit te buiten, zal het het nauwelijks waard zijn om zo veel neer te leggen voor een telefoon. Voor diezelfde prijs heb je namelijk ook een zeer degelijke gamecomputer of een solide gaming laptop. Of een high-end smartphone van de twee grootste merken in de sector.

2 reacties

  1. Bij een prijs van een dergelijke telefoon mag je ook serieuze support verwachten. En juist dáár heeft Asus het in het verleden vaak op laten afweten.

  2. Een externe actieve koeler voor een telefoon??? Dan sla je wat mij betreft de plank compleet mis. Ik vraag me werkelijk af hoeveel mensen de gok gaan wagen om voor zon prijs een dergelijk toestel van asus aan te schaffen. Ik geloof er echt nix van dat de game ervaring anders zal zijn dan bijvoorbeeld op een s9.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *