Bitcoin: gaat de najaarspiek bijna van start?

Is het dan eindelijk zo ver of is het afgelopen?
De blaadjes beginnen te vallen en pepernoten en kerstverlichting liggen alweer in de winkel. Betekent dit dat de najaarspiek voor cryptocurrency eraan zit te komen?

2017 gaat de geschiedenis in als hét jaar van de cryptocurrency. In de loop van het jaar werden grote munten, waaronder natuurlijk de Bitcoin, langzaam meer en meer waard. In april van dat jaar behaalde de Bitcoin maar liefst een recordwaarde van $1.343,59. Yup, dat was toen een recordwaarde…

Een half jaar later, september vorig jaar, ging het niet heel geweldig met de Bitcoin, al had de munt wel een waarde van zo’n $3.634,82 dollar bereikt. Lekker verdienen, beetje investeren en verder gaan met je leven, nietwaar?

Fout, want eind oktober, nu een jaar geleden, begint de wereld van de cryptocurrency explosief te groeien. Binnen een maand verdubbelt de waarde van de munt bijna en weer een maand later knalt de munt door de barrière van $10.000 heen.

Dat alles gebeurt in aanloop naar december 2017, waarin we veel pieken en dalen zien, maar vooral hopen dat ie de $20.000 nog gaat doorbreken.

En nu is het 2018. Als we de fluctuaties van het afgelopen jaar mogen aanhouden, beginnen de najaarskriebels bij investeerders op te borrelen. Laten we wel wezen, dit jaar was dramatisch jaar voor cryptocurrency en waar veel kleinere munten lekker door aan het bloeien waren, leek de meerderheid van de crypto-wereld een beetje verzadigd.

Het zou dus zomaar kunnen zijn dat we niks van die piek gaan zien, wat je zou kunnen interpreteren als de definitieve stagnatie van de cryptomunt. Maar economen houden van patronen en het patroon schept een hoge verwachting voor de komende paar maanden.

Zoals in 2016 (en in 2015 in mindere maten) gaat het op en af in oktober, gaat hij langzaam maar gestaag omhoog in november met een kleine dip in het midden, om vervolgens hard omhoog te knallen in december. Lang verhaal kort: als we de voorgaande curves mogen geloven, is dit hét moment om cryptomunten te kopen. Tijd zal ons leren of ik een goede raadgever was…

Chart @CoinDesk

3 reacties

    • @juniorclk: Yup, het is uit de mode … Velen hebben verloren, anderen zitten erin en zijn het zat en een hele kleine club zit er nog goed bij.
      Met dit sentiment trek je GEEN nieuw geld en dat is juist nodig wil je de boel weer lekker laten stijgen.

      Crypto is op weg naar een stille dood helaas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *