Check online hoe vaak er wordt ingebroken in je wijk

Check online hoe vaak er wordt ingebroken in je wijk
Kijk. Dat is nog eens service van de politie. Jaarlijks wordt er ruim 91.000 keer ingebroken in woningen. In plaats van dit groeiende probleem met hand en tand te bestrijden, maakt de Kit het gewoon wat inzichtelijker voor de burger.

Misdaad in Kaart

Op de site Misdaad in Kaart worden inbraken binnen 24 uur aan de database toegevoegd en middels de Mijn-Buurtpagina is exact te monitoren hoe vaak en waar er de afgelopen drie maanden is ingebroken. Omdat de gegevens iedere dag worden ververst zou de info betrouwbaarder dan jaaroverzichten.

Het inzichtelijk maken van de data zou volgens de politie moeten leiden tot minder risico’s. De gedachtegang is dat men hierdoor bewuster wordt van de inbreekrisico’s en meteen meer voorzorgsmaatregelen treft. Dus hup, check de cijfers van je buurt op politie.nl/mijn-buurt (site kan er uit liggen, het is er ietwat druk deze ochtend) en ga daarna als een speer naar een doe-het-zelf-zaak voor wat extra slotbeveiliging. Ofzo.

Mocht dit een succes worden, dan wil de politie ook andere crimicijfers zoals auto-inbraken en fietsendiefstal online zetten.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *