Coincheck hack: 320 miljoen aan cryptomunten spoorloos

financiele vrijheid is een zegen
De cryptowereld lijkt verre van waterdicht op dit moment.

Het zijn spannende tijden voor iedereen in de wereld van cryptomunten. De afgelopen weken zagen we veel pieken maar laterna ook heel wat (extreme) dalingen. Bovendien lijken lang niet alle cryptomunten veilig opgeborgen te zijn, aangezien er veel gestolen wordt. Het meest recente voorbeeld is het Japanse Coincheck, dat meer dan 320 miljoen aan munten kwijt is.

De 500 miljoen NEM-munten van het Japanse Coincheck zijn gestolen door nog onbekende hackers. Ook is er veel onwetendheid over de wijze waarop: vanaf het platform Coincheck zijn de cryptomunten op een illegale manier naar een andere plek gestuurd.

Door de hack werd de handel meteen stilgelegd en konden handelaren niet meer tegoeden opnemen, laat staan te investeren in de NEM-munt. Het was alleen nog mogelijk om in Bitcoin te handelen. Als gevolg verloor de munt een vijfde van de totale waarde.

Een oprichter van Coincheck heeft inmiddels gemeld aan Bloomberg dat het bedrijf er alles aan doet om haar gebruikers in veiligheid te stellen. De miljoenendiefstal gaat de boeken in als een van de grootste cryptodiefstallen ooit.

UPDATE: Coincheck laat weten dat ze een groot deel van de schade zullen compenseren. In dit artikel lees je daar meer over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *