Disney keert Netflix de rug toe, komt met alternatief [updated]

Netflix & Disney in Nederland
Maar of het een waardige vervanger is…

UPDATE: In een verklaring laat Netflix weten dat Disneyfilms nog minstens tot eind 2019 te zien zijn bij Netflix. Vooralsnog blijft de samenwerking tussen hen en Disney buiten de VS gewoon doorgaan. Hoe lang de partnerschap nog stand houdt, is echter niet bekend.

Het gaat de laatste tijd erg goed met Netflix. De streamingdienst ziet het abonneeaantal stijgen, haar eigen Originals zijn populair en ook liefhebbers van minder populaire genres worden zeker niet vergeten. Het enige minpunt aan Netflix is eigenlijk de verdwijning of afwezigheid van interessante films en series.

Vanaf 2019 zullen Disney-fans echter hun heil ergens anders moeten zoeken, want vanaf dan stopt het bedrijf namelijk met het aanbieden van nieuwe films en series op Netflix, inclusief alle Marvel-content. Disney start vanaf volgend jaar namelijk twee geheel eigen streamingdiensten. Een is gericht voor familiefilms en de andere voor de sportzender ESPN.

De exclusieve streamingdienst bevat onder andere ook het vervolg van Frozen en Toy Story 4. Daarnaast maakt Disney financiële ruimte vrij om meer exclusieve films, series en andere programma’s te maken voor haar eigen kanalen, vergelijkbaar met wat Netflix doet met haar Originals.

Hoewel deze zet vooral gericht lijkt te zijn op de Verenigde Staten, is het nog onduidelijk waar Europese (en Nederlandse) Disney-fans vanaf 2019 alle avonturen van hun favoriete helden kunnen bekijken. Er bestaat dus een mogelijkheid dat de licenties voor (nieuwe) Disney-films en series op Netflix buiten de VS blijven bestaan, maar daarover is nog niets officieel bekend.

Nog geen reacties

  1. Ik kreeg gisterochtend toevallig te horen dat Netflix’ eerste overname een comic-bedrijf betreft (Millarworld – o.a. bekend van Kingsman, Wanted en Kick-ass). Vervolgens na het slot van wall street kondigt Disney bovenstaande aan. Je zou bijna zeggen dat het afgesproken is.. (Vond het overigens netjes dat Disney dit ná handelsuren aankondigde om ‘panic selling’ te voorkomen).

    • @budha: Zolang het aanbod van films en tv-series maar meer en meer blijft versnipperen, is er geen enkele reden te verzinnen waarom consumenten deze niet uit illegale bron zouden betrekken. Het is enkel een centenkwestie, waarom de grote (en kleine) uitgevers niet een streaming dienst kunnen of willen voorzien die films en series aanbiedt zónder een monopoly op de inhoud.

      Om het dicht bij huis te houden: zo hoeft m.i.niemand zicht schuldig te voelen als-tie bijvoorbeeld als KPN klant seizoen 7 van Game of Thrones via een nieuwsgroep of bittorrent netwerk naar binnen haalt.

      • @RRRobert: Precies dit. Door dit soort praktijken is een consument bijna genoodzaakt om het illegaal te verkrijgen. Voor alle diensten gaan betalen puur voor 1 type film of 1 serie is echt onzinnig. Klant is duidelijk geen koning meer de laatste jaren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *