Dit wapen doet meer dan alleen maar kogels afvuren

Salt
In the land of the free wordt ie wellicht een populair speeltje, deze ‘Salt’ gun. Hij is in ieder geval veiliger dan een regulier vuurwapen.

Dit Indiegogo project is bedoeld om jezelf ‘veilig‘ te kunnen beschermen in huis. In ons land niet aan de orde, maar in ‘Murica een hot issue. Vele Amerikanen bewaren namelijk een pistool in het nachtkastje of op een andere plek in het huis, voor eventueel boeventuig. En daarom gebeuren juist de meeste ongelukken met vuurwapens bij de gewone huishoudens.

Salt is een alternatief pistool voor thuis. De kogels zijn niet dodelijk, maar wel nog steeds pijnlijk en doet wat een wapen moet doen: de andere partij zo snel mogelijk uitschakelen. In de kogels zit namelijk een chemische substantie die bij aanraking het gevoel geeft alsof je pepperspray in je ogen krijgt. Niet prettig, maar wel effectief.

Het wapen is huismoeder-proof. Zelfs als er mis wordt geschoten is de kans aanwezig dat de ontvangende partij alsnog in aanraking komt met het goedje. Het project is nog maar kort online, maar heeft al bijna 25.000 dollar weten te werven op moment van schrijven. Het uiteindelijke doel is om 75.000 dollar binnen te halen. Salt kost 299 dollar voor de early birds en komt beschikbaar in de meeste staten van Amerika. Vanwege een andere wapenwet kunnen inwoners van Californië, New York, Massachusetts en Hawaii niet met het wapen aan de gang.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *