Dit zijn de 5 beste navigatie-apps voor iOS en Android

Helsinki? Maar ik moet naar Diemen!
Het mooie aan een smartphone is dat je het ding eigenlijk altijd op zak hebt. Dus als je ooit verdwaalt bent, kan je makkelijk je weg weer vinden met het ding. Een goede navigatie-app is hierbij wel essentieel. Dit zijn onze vijf favoriete apps om je weg te vinden.

Deze apps zijn voor zowel Android als iOS te downloaden, en werken naar onze mening best goed om je weg te vinden. Sommige zijn specifiek voor de auto bedoelt, andere werken wellicht beter te voet. Maar allemaal (in tegenstelling tot een bepaalde app van Apple) zorgen ze er voor dat jij zonder al te veel omhaal op je plaats van bestemming komt.

5. Copilot
Deze app is als enige ook verkrijgbaar voor Windows Phone 8. Op dat platform is hij gratis (met in-app aankopen), en op iOS en Android kost de app €24,99. Voor dat geld krijg je een degelijke app met de mogelijkheid om kaarten offline op te slaan, live verkeersinformatie door te geven en een duidelijke route-weergave met gesproken navigatie. Helaas is er soms uit de instellingen geen wijs te worden.

Download voor Android, iOS en Windows Phone 8.

4. Waze
Deze app is recent overgenomen door Google, en leunt sterk op het sociale vlak van zijn gebruikers. Hierdoor weet je zeker dat de fileinformatie en benzineprijzen altijd redelijk up-to-date zijn, en kan je helpen met het verbeteren van voorgestelde routes. Ook het prijskaartje is erg vriendelijk, namelijk nop voor iOS en Android.

Download voor Android, iOS en Windows Phone 8.

3. Sygic
Deze wat meer onbekende app maakt gebruik van de kaarten van TomTom, maar in tegenstelling tot de TomTom-app kan de gebruiker hier zelf selecteren welke kaarten hij wilt downloaden. Hierdoor blijft het geheugengebruik beperkt maar kan je nog steeds gemakkelijk offline navigeren. Ook is de app een stuk goedkoper dan die van TomTom. Wil je toegang tot Europa, dan kost dat € 29,99. Wil je buiten onze unie ook nog je weg vinden dan kan je kaarten aanschaffen via in-app aankopen.

Download voor Android en iOS.

2. TomTom
Deze app maakt gebruik van eigen kaarten, en deze worden veelvuldig geüpdatet. Ook laat deze app heel duidelijk zien welke afrit of rijstrook je moet hebben om je weg te vinden, iets wat andere apps nogal eens vergeten. Helaas zit hier wel een stevig prijskaartje aan vast, de Benelux-versie kost €49,99 en wil je door heel Europa crossen dan kost dat je €69,99. De kaarten staan ook offline op je apparaat, dus na aanschaf hoef je in principe geen dataverbinding meer te hebben.

Download voor Android en iOS.

1. Google Maps
De winnaar van deze vergelijking is ook meteen de populairste. Android-telefoons komen vaak al voorgeladen met deze app, en de meest recente iOS-versie is ook flink verbeterd. Zo biedt de app nu eindelijk de mogelijkheid om bepaalde kaarten offline op te slaan voor toekomstige referentie, en ook de navigatiestem is een heel stuk beter. De integratie met Uber is, zodra deze naar Europa komt, erg handig om met 1 druk meteen een taxi te bestellen, en dit alles kost een hele €0. Wat wil je nog meer?

Download voor Android en iOS.

Nog geen reacties

 1. Help Grietje, ik was op Autoblog aan het surfen en plots ben ik bij Apparata van de boze heks beland en kan ik mijn kruimelpad niet meer terug vinden!

 2. Google is voor mij de winnaar.. alleen die recente update is zeker geen verbetering… heb mijn android volledig moeten terugzetten naar de oude versie om de oude google terug te krijgen. (en nu om de paardagen telkens die updates weigeren). maar dat is het waard..

 3. Helaas nog weinig enthausiastme voor de Windows platformen bij apparata. Dat verklaart waarschijnlijk ook dat je niet met IE11 kan inloggen op deze site?

  Ook hier een goede recentie over Here van Nokia (op mijn Windows Phone). Onlangs met vrienden een test gedaan van Nederland naar Geneve. Here/Nokia berekende uiteindelijk de beste route en de meest nauwkeurige aankomsttijd in vergelijking met Google Maps en TomTom. Jammer dat Here niet in de vergelijking is meegenomen.

  En sluit me aan bij “Helemaal niets van Google op mijn telefoon”!

 4. Ik mis navigon,

  voor mij de absolute winnaar..

  Moet regelmatige naar 8 verschillende adressen en met navigon werkt dit het beste…

  bij tomtom routes maar beperkt mogelijk
  copilot en sygic adressen invoeren en op volgorde zetten zeer omslachtig (was vroeger beter)
  google maps soms traag door online kaarten en geen prettige stemmen

 5. Heel erg overzichtelijk artikel! In het algemeen gebruik ik Google Maps. De live verkeer informatie is echt super handig!

  Ik gebruik ook Badger Maps om mijn routes te plannen. Al mijn klanten worden visueel op de kaart weergegeven. Iedere dag selecteer ik mijn te bezoeken klanten, de app creëert dan automatisch een route die ik ook op mijn telefoon kan zien. Het handige is dat ik telkens bij klanten kan inchecken. ’s Avonds heb ik dan een overzicht van al mijn notities en klantenbezoeken. Zeker een aanrader als ‘Google Maps extensie’!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *