E3 2018: Deze games kun je allemaal verwachten

Auteur: , 1 Reactie
Waaronder deze topper

Een volledige lijst van alle grote shows, inclusief de verwachtingen van de onthullingen van de tofste titels.

‘S werelds grootste gameshow start over een kleine week en veteranen van de virtuele hobby weten maar al te goed wat dat betekent: in een paar dagen tijd worden tientallen, zo niet honderden games aangekondigd, geteased, getoond en onthuld. Hoewel het verrassingselement van veel ontwikkelaars en uitgevers altijd geweldig is, weten we stiekem ook al een hoop over de show in Los Angeles. Dit zijn de belangrijkste dingen die je kunt verwachten van de E3 2018, op volgorde van de presentaties van de grote jongens.

EA
Electronic Arts gaat de show aftrappen en zal ongetwijfeld in meer of mindere mate door het stof moeten voor het hele lootbox-gate van Battlefront II. Dat neemt niet weg dat de – volgens vele stereotypen geldhongerige – studio een hoop toffe dingen op het programma heeft staan.

Zo kun je hoe dan ook de sportfranchises van EA verwachten; er komt een nieuwe FIFA aan en Madden (American football) en NBA (basketball) krijgen een nieuwe game.

Maar de grote jongens zijn natuurlijk Battlefield V en Anthem. Die eerste krijgt een heleboel nieuwe, verrassende en interessante features (en geen lootboxen of Premium Pass), al struikelde veel fans direct over het implementeren van vrouwelijke soldaten. Hoe dan ook, een volledige ommekeer wat betreft welbekende gameplay-elementen moet de serie nieuw leven inblazen. Ik heb persoonlijk ongekend veel zin in Battlefield’s nieuwe richting.

Daarnaast wachten veel fans van Mass Effect al een tijdje op Anthem. Deze sci-fi RPG wordt gemaakt door BioWare, bekend van de Mass Effect-serie en vooral legendarisch op het gebied van solide RPG’s. De nieuwe titel moet ergens volgend jaar uitkomen en op de E3 krijgen we hoe dan ook beelden van deze veelbelovende titel te zien.

Microsoft
Microsoft gaat waarschijnlijk deze E3 minder hard inzetten op games en meer op hardware. Ja, de Xbox One is nog steeds in volle productie, maar de console kan kwa verkoopcijfers niet tippen aan Sony’s PlayStation 4. Dat komt waarschijnlijk door het gebrek aan interessante exclusieve titels, die de verkoop van een console veelal drijven. Kijk maar naar Zelda en de Switch.

Toch zit de game-afdeling van het Amerikaanse bedrijf niet stil, want gevestigde titels zoals Forza (de laatste werd heel goed ontvangen), Halo en Gears of War krijgen ongetwijfeld allemaal weer een nieuwe deel.

Over Gears of War gesproken, er gaan geruchten de ronde dat er maar liefst 3 verschillende titels worden aangekondigd in de reeks. Naast een ‘traditionele’ sequel krijgt de brute franchise naar verluidt een soort Battle Royale-spin-off en een strategie-game in de geest van Halo Wars.

Dat is leuk en aardig, maar met titels als God of War (die overal tienen kreeg) en Days Gone als concurrentie ga je het niet redden met een ‘all in’ op Gears of War.

Bethesda
Ontwikkelaar Bethesda is nog relatief nieuw in het E3-circuit, maar dat neemt niet weg dat ze de laatste jaren spreekwoordelijke homeruns slaan. Dit jaar kunnen we hoe dan ook de nieuwe Fallout verwachten. Fallout 76 zou volgens vele geruchten een game worden die zich in tegenstelling tot de voorgangers focust op multiplayer. Ben je meer van de singleplayer en heb je Fallout 4 al 4 keer uitgespeeld? Dan is deze gigantische mod wel iets voor jou.

Verder zou er mogelijk een nieuwe Elder Scrolls aan komen. Fans van de fantasy RPG-reeks smeken al sinds de release van Skyrim in 2011 om een vervolg en Elder Scrolls Online was niet waar we op zaten te wachten. Verder werd Rage 2 recentelijk na een lek al bevestigd en daar zullen we meer van zien en misschien gaat Bethesda zelfs een vervolg op het door critici en fans geprezen Doom maken.

Square Enix
Deze – vergeleken met de anderen in dit rijtje – relatief onbekende uitgever is vooral bekend van de Tomb Raider-franchise. Er komt dan ook een nieuwe game over de klauterende Lara Croft aan. Daarnaast zou er een nieuwe Just Cause komen, die tijdens de presentatie van het Japanse bedrijf waarschijnlijk aangekondigd gaat worden.

Tot slot is er een nog onbekend Marvel-project in de maak. Jazeker, de belachelijk populaire superheldengigant gaat (weer) de samenwerking aan met een gamestudio. Over wat voor game het gaat is nog niet bekend, maar insiders stellen dat de Guardians of the Galaxy centraal gaan staan. Wat voor soort game het gaat worden is niet bekend.

Ubisoft
Ubisoft is een meester in het ontwikkelen en onderhouden van gigantische franchises. Dit jaar komt het bedrijf uiteraard weer met een nieuwe Assassin’s Creed, ditmaal in het oude Griekenland. Dat is daarentegen niet het enige.

Er gaan geruchten de ronde dat er een nieuwe Splinter Cell aan zit te komen, er komt sowieso een nieuwe The Division aan en verder zal het bedrijf heel veel inzetten op DLC, uitbreidingen en toevoegingen. Games als Rainbow Six: Siege en For Honor blijken een ontzettend lange levensloop te hebben en het bedrijf pioniert in de ‘game=service’-mentaliteit.

Sony
PlayStation-fans moeten niet te veel verwachten van Sony tijdens deze aankomende E3, want er is al een hele hoop bekend over de exclusieve titels. Met God of War al achter de rug en voorgaande aankondigingen van The Last of Us 2, een Spider-Man-game en de epische zombie-knaller Days Gone (allemaal in dit artikel terug te vinden) kan het haast niet anders dan dat Sony zich gaat focussen op het uitbreiden van hun I.P.’s en het verfijnen van services.

Dat gezegd hebbende komt er misschien een vervolg op het ontzettend succesvolle Horizon Zero Dawn, gemaakt door een Nederlandse studio. Daarnaast zou het ook nog eens kunnen dat Sony DLC aankondigt voor God of War. Ik bedoel, waarom zou je niet nog meer uit al die tienen persen?

Nintendo
De show wordt afgesloten door Nintendo en afhankelijk van wat er bij het Japanse bedrijf gefabriceerd wordt, gaan hier ook de grootste verrassingen onthuld worden. Niet omdat ik denk dat Nintendo ons nog een keer zo omver kan blazen als met Breath of the Wild, maar meer omdat de makers van de Switch altijd ontzettend goed op hun geheimen letten.

Het is zo’n beetje traditie dat de nieuwe Assassin’s Creed ver voor de onthulling uitlekt, en ook details van games uit de Call of Duty-reeks liggen al ver voor de officiële launch-evenementen op tafel. Over Nintendo’s nog niet onthulde toppers weten we weinig.

Ja, er zal hoe dan ook een hoop Pokémon onthuld en getoond worden en er komt sowieso een Super Smash Bros. uit voor de Switch. Maar dat was het dan ook wel…

De E3 2018 vindt plaats van 12 tot en met 14 juni in Los Angeles. Mocht je de grote shows live willen volgen, dan kan dat (alles wordt gestreamt). Kotaku maakte een handig schema van de grote shows, geordend op tijdzone. Spoiler alert: je gaat lange nachten tegemoet als je alles wilt volgen.1 reactie

Cyberpunk!?
Verders alles van Bethesda, Anthem wellicht interessant, en hoorde dat Blizzard misschien een Diablo (expansion of nieuw deel) gaat announcen.
Anyways wordt weer interessant

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).