Elon Musk’s Boring Company komt met vlammenwerper?!

Een beetje off-brand, maar hey
De vraag is, draait de ‘gadget’ wel op zonne-energie?
Elon Musk is zonder twijfel een revolutionaire entrepreneur, maar als we zijn beloftes altijd zouden geloven, zaten we nu voedingspasta te snoepen op Mars. Toch lijkt het erop dat zijn dochteronderneming ‘The Boring Company’ inderdaad een bijzonder item gaat verkopen. En dat alles na een uit de hand gelopen grapje.

Het is ergens in 2016 (of zo) als Musk in de file staat in het altijd drukke L.A. F*ck it, denk hij, ik ga gewoon tunnels graven onder snelwegen voor efficiënter reizen op de weg. The Boring Company werd geboren. Oh jazeker, ik maak een woordgrap over een woordgrap. Suck it, Musk. Ter promotie van het bedrijf ging hij petjes verkopen met het logo van de onderneming erop. Hij beloofde in de onderstaande Tweet daarentegen iets ongeloofwaardigs.

Met Musk weet je het daarentegen nooit, want het lijkt erop dat er inderdaad een Boring Company vlammenwerper gaat worden verkocht. Nadat fans het ‘community goal’ van 50.000 petjes behaalde, ontdekte Reddit-gebruikers de URL “boringcompany.com/flamethrower”. Op de pagina stond in eerste instantie niks anders dan een regel waar je een wachtwoord moest invullen. Een ingenieuze ‘hackerman’ gokte het juiste wachtwoord: ‘flame’. Yup, ook dit bedrijf accepteert blijkbaar veel te simpele wachtwoorden.

Mochten er aliens op Mars leven...

Nadat het wachtwoord geraden was, bleek er een wel heel interessante pagina achter verstopt te zitten. De vlammenwerper van $600,- dollar (prototype) lijkt een beetje op een gepimpte Nerf-gun, maar volgens het onderschrift wordt het uiteindelijke product beter. Nu, hoewel het wachtwoord ondertussen veranderd is, zagen oplettende fans dat het product in april van dit jaar uit zou komen. 1 april, wellicht? Met Elon Musk weet je het daarentegen nooit…

Ondertussen lees je op Apparata alles over de andere projecten van de steenrijke Zuid-Afrikaan. Wat dacht je van de grootste batterij ter wereld? Of misschien toch meer van de hyperloop, Musk’s oplossing voor de verkeersdrukte in L.A.?

Foto @BoringCompany

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *