Fortnite Android mods gebruiken? Nee, niet doen!

Rommeltje bij Epic!
Gebruik om deze reden geen mods voor Fortnite op Android.

Het is een rommeltje bij Epic Games. De mobiele versie van Fortnite (Android) komt namelijk niet naar de Play Store en na veel onduidelijkheid blijkt Samsung ook helemaal geen exclusiviteit te hebben op de game. Nu blijkt ook nog eens dat modden op geen enkele manier is toegestaan. PUBG, iemand?

In het hierboven gelinkte artikel beschrijven we al waarom Epic Games er waarschijnlijk voor heeft gekozen om de game niet via Google’s virtuele winkel aan te bieden. Spoiler alert: het gaat natuurlijk om de centen. Die keuze in combinatie met de ‘exclusiviteit’ zorgt voor een influx aan zogenoemde gemodde APK’s. Nee, dit heeft niets met je auto te maken, maar met het modden van de game.

Natuurlijk kunnen ‘mods’ eigenlijk gewoon verborgen cheats zijn, maar het zou ook te maken kunnen hebben met het platform waar je op kan/wil spelen. En jazeker, gemodde APK’s duiken al veelvuldig op internet op; Fortnite is met die bestanden via een omweg op andere Android-toestellen te spelen. Of toch niet?

Epic Games is keihard met deze gemodde bestanden en bant niet slechts een account, maar kan zelfs zo ver gaan als het bannen van je IP-adres, je PC of zelfs je daadwerkelijk smartphone (op basis van een unieke identifier).

En dit fenomeen legt het onderliggende probleem van Epic Games’ beslissing open en bloot. Ja, ik kan me voorstellen dat je niet 30% van je inkomsten met Google wilt delen, maar op je eigen manier een downloadlink aanbieden is minstens sketchy te noemen. Phishing en foute downloadlinks (met onschuldige lichtelijk gemodde APK’s) kunnen uiteindelijk resulteren in een ban van een nietsvermoedende speler.

Kortom, gebruik geen mods voor Fortnite. Ongeacht welk platform je hanteert, doe maar niet, want Epic is streng! Dat neemt niet weg dat het onderliggende probleem aanhoudt.

Via: Reddit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *