Galaxy S9 gerucht: meer scherm dan ooit tevoren

Galaxy S9 vingerafdrukscanner
Zet het design van Samsung’s vlaggenschip wederom de toon voor het nieuwe jaar?

Er is al veel te doen rondom het te verschijnen toestel van Samsung, de Galaxy S9. Zo meldden we eerder al over enkele nieuwe features die je mag verwachten, welke niet, en dat de Koreaanse fabrikant het op het eerste oog rustig aan doet met de nieuwe S9. Volgens SamMobile niet zonder de screen-to-body-ratio nog eens flink op te krikken.

Een anonieme bron meldt namelijk dat de schermranden van de Galaxy S9 zo klein zijn, dat de screen-to-body-ratio neerkomt op 89 en misschien wel 90 procent. Een vrij rigoureuze zet, aangezien de Galaxy S8 met zijn 83 procent al vrij ‘randloos‘ is te noemen.

Met name de onderkant van de te verschijnen Galaxy S9 moet een stuk kleiner zijn dan bij de voorganger. De rand aan de bovenkant van de Galaxy S9 moet eveneens kleiner zijn dan de rand aan de onderkant van de S8. Het is nog niet bekend of de zijkanten ook nog dunner worden gemaakt.

Hoewel Samsung het zelf nooit van de daken heeft geschreeuwd, is 83 procent vrij veel. Het Plus-model van dit jaar beschikt zelfs over 84 procent aan scherm. Natuurlijk zijn we nog steeds redelijk ver verwijderd van smartphones die volledig uit scherm bestaan, maar de vraag is dan ook of we dit überhaupt willen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *