Gelekt: Alle info Google Pixel-tablet op een rijtje

Tofste tablet ooit?
Nieuwe renders onthullen een hoop over het nieuwe design en misschien zelfs meerdere toetsenborden.

Tablets zijn al lang niet meer wat ze geweest zijn. Of het nu komt door de absurd grote smartphones van tegenwoordig, of de beperkte innovatie in de sub-sector, de verkoop van tablets bloedt langzaam dood. Wellicht dat deze Google Pixel Slate daar verandering in kan brengen.

Eerder lekte er al een dummy uit van de tablet-laptop-hybride (codenaam Nocturne) maar de nieuwe gelekte afbeeldingen tonen een totaal ander design. De specs zelf suggereren daarentegen dat het wel om hetzelfde toestel gaat.

De betreffende renders, online gezet door Mysmartprice, bevestigen dat het inderdaad om een 3:2 tablet gaat dat zal draaien op Chrome OS. Dat zal dan ook Google’s eerste tablet met dat besturingssysteem zijn en de subtiel vernieuwde lay-out en stijl zien er veelbelovend uit.

Verder krijgt de Pixel Slate een docking-toetsenbord als accessoires, maar er zijn wat verschillen tussen de voorheen gelekte afbeeldingen en de huidige renders. De toetsen zijn totaal anders (eerst vierkant, nu rond) terwijl een aantal toetsen ofwel verdwenen zijn, ofwel dichter op elkaar geplaatst lijken te zitten. Het is mogelijk dat er meerdere uitvoeringen worden onthuld, al zou het ook een showcase kunnen zijn van een (of twee) toetsenbord(en) van derden.

Ronde toetsen en compact design

Ook zal de tablet worden uitgerust met een stylo, in elk geval één, misschien zelfs twee USB-C-ports, stereo speakers en natuurlijk een toffe vingerafdrukscanner aan de bovenkant van de tablet. Tot slot zouden er een front- en rear-camera in de tablet zijn ingebouwd.

Het ziet er met andere woorden naar uit dat deze tablet van Google allerlei high-end functies gaat krijgen. Zou dit de tablet worden die al het goede van hedendaagse smartphones, laptops en tablets combineert? Op 9 oktober zal Google het toestel onthullen en dan weten we gelijk wanneer tablet-liefhebbers met de gadget aan de slag kunnen.

Tijdens het evenement zullen ook de langverwachte Google Pixel 3 en Pixel 3 XL worden onthuld. In dit artikel check je de meest recente renders van die toestellen. Wellicht dat we dan zelfs meer informatie krijgen over de aankomende generatie Chromecast. Je weet wel, die nog niet uitgekomen hockeypuck die per ongeluk verkocht werd door BestBuy.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *