Gelekt: Dit zijn de twee nieuwe Nintendo Switch-varianten

Nice
Twijfelaars en doorgewinterde Switch-fans krijgen een nog betere deal.

Nintendo’s meest recente console, de Nintendo Switch, is een gigantisch succes. Dat neemt niet weg dat de portable, handheld, krachtige console-hybride niet voor iedereen is weggelegd. Waarschijnlijk dat het Japanse merk daarom met een tweetal nieuwe varianten komt.

Insiders zeggen tegen de Wall Street Journal dat Nintendo inderdaad bezig is met twee nieuwe versies, die een net iets andere doelgroep moeten gaan aanspreken. Hoewel exacte specificaties nog niet bekend zijn, weten we wel wat de consolemaker probeert te bereiken met de uitvoeringen.

Zo zal er enerzijds een krachtige Switch uitkomen. Laten we hem vooralsnog de Switch Pro noemen. Hoewel het stevigere model niet in de buurt zal komen van grote jongens als de Xbox One X of PlayStation 4 Pro, zou deze uitvoeringen wel een stuk krachtiger moeten zijn dat de basis-versie. Dat betekent wellicht dat de huidige games beter of soepeler draaien, maar misschien is het ook meer een toekomstplan om mooiere of complexere games voor de console te kunnen uitbrengen.

Daarnaast komt er ook een goedkopere Switch, voor nu even de Switch Lite. Deze uitvoering zou volgens de insiders meer een opvolger van de 3DS zijn. Of dat betekent dat deze Switch alleen handheld is (misschien zonder docking station) is niet duidelijk. Wel weten we dat de trilfunctie van de controllers is verwijderd om de kosten te drukken. Maar ja, dat is natuurlijks slechts een fractie van de kosten voor de ruim €300 kostende console.

Als gamer ben ik erg benieuwd wat Nintendo gaat doen met deze generatie consoles. We schrijven de laatste tijd meer over ‘de toekomst van gaming‘ en daar hoort (als je mij mag geloven) geen fysieke console meer bij. Voorlopig is het daarentegen een zeer solide concept van Nintendo; meer keuze betekent een grotere doelgroep. Het is in ieder geval een beter idee dan Tetris tot battle royale omtoveren.

Voor mij zou dat betekenen dat ik misschien de Lite-versie koop om Breath of the Wild te kunnen spelen. Nóg een keer een hele console kopen voor €300 om vervolgens één game daarop te spelen gaat me namelijk een beetje te ver. Voor €200 zou ik er daarentegen over nadenken.

De E3 komt er weer aan (altijd in juni) en dat betekent ongetwijfeld dat Nintendo daar al hun lekkers gaat aankondigen. De originele Switch kwam in maart van 2017 uit maar mijn gok is dat de Lite en Pro voor de feestdagen (ergens in de herfst) uitkomen, als ze dit jaar nog uitkomen. Zo niet, dan moeten we denk ik nog een jaar wachten en teased Nintendo de apparaten slechts.

Lees ook: Nintendo onthult: uitbreiding games op de Switch!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *