iOS 12 afgeslankt: 4 features die je wél kunt verwachten

iOS 11 adoptie januari 2018
De te verschijnen versie van Apple’s besturingssysteem richt zich op stabiliteit en iets minder op nieuwe features.

Door de vele problemen rondom iOS 11 heeft Apple er volgens Bloomberg voor gekozen om zich met iOS 12 te gaan richten op stabiliteit. Als gevolg komen er wel een stuk minder nieuwe features beschikbaar in de nieuwe softwareversie voor iPhones en iPads. Welke je wel kunt verwachten in de nieuwe iOS 12 versie, lees je hieronder.

1. Gezamenlijk app-platform voor iOS en MacOS
Misschien wel de meest ingrijpende nieuwe feature die verwacht wordt in iOS 12. Apple geeft ontwikkelaars de mogelijkheid om universele applicaties te ontwikkelen die te gebruiken zijn op zowel iOS als MacOS. Of de iOS- en Mac App Store ook samengesmolten wordt, is nog niet bekend.

2. Meer controle voor ouders
Heb jij de pech dat jouw kinderen wel heel nieuwsgierig zijn en veel gebruikmaken van een iPhone of iPad, dan heb je nu eens een keer geluk: Apple biedt meer mogelijkheden voor ouderlijk toezicht in iOS 12. Zo zie je onder andere hoe lang je koters spelen met de apparaatjes en welke applicaties zij gebruiken.

FaceTime

3. FaceTime krijgt nieuwe features
FaceTime is niet het meest geliefde kindje van Apple. Dat de app toe is aan een grondige update, zullen veel iOS-gebruikers erkennen. In iOS 12 komen er naar verluidt nieuwe features beschikbaar. Welke dit zijn, is nog onduidelijk. De meest logische vernieuwing lijkt de toevoeging van groepsgesprekken.

4. Nieuwe lik verf voor de Foto’s app
Door de focus op stabiliteit wordt de update voor de Foto’s app een stuk minder drastisch dan gepland, maar je kunt je alsnog verheugen op enkele vernieuwingen. De meest interessante feature die iOS 12 waarschijnlijk wel haalt, is het nieuwe algoritme waar Apple aan werkt. Hierdoor moet het makkelijker worden om de lading content in je Filmrol te ordenen.

Foto's app

De rigoureuze stap om iPhone- en iPad-gebruikers te voorzien van een compleet nieuw homescherm in iOS 12 wordt hoogstwaarschijnlijk uitgesteld tot 2019. Het bedrijf uit Cupertino lijkt geleerd te hebben van voorgaande softwareversies en heeft vermoedelijk geen zin meer om na elke release wekenlang bezig te zijn met bugs fixen.

4 reacties

 1. Goede zaak. In principe mis ik geen features. Alhoewel natuurlijk wel zo is dat Apple de features moet bedenken die wij graag willen hebben op het moment dat we zien dat er iets nieuws is.

  Maar meer stabiliteit graag. Het valt mij op dat diverse iPhones redelijk ‘buggy’ zijn. Vastlopen, vertragen, telkens het groene balkje bovenin laten (alsof je de hotspot gebruikt). Slechte reacties in iTunes. Als alles werkt dan is iOS prima te doen, maar dit mag wel weer met een softwarefix verbeterd worden. Ook dicm met Apple Watch (S3) is het niet helemaal soepel, terwijl dat juist de bedoeling was.

  • @willeme: Nou, wat te denken van een standaard calculator op de Ipad, zit vreemd genoeg wel in IOS voor de Iphone.

   How about het killen van tasks in 1 keer, en voor de Iphone x het weg kunnen swipen van tasks ipv vasthouden en dan het ‘minnetje’ gebruiken.

   Mischien eens folders in folders voor foto’s zodat je ze kan categoriseren zoals je ook gewoon op je macbook doet ipv 1 grote fotorol met daarin albums (dus Album vakanties bijv.met daarin de Albums op jaar ) .

   Een optie tot het UIT zetten van de verplichte Biocheck na 48 uur met een wachtwoord, immers wat heeft het voor nut om na 48 uur zonder gebruik mijn vingerafdruk in 1x in twijfel te trekken (of Face ID), moet je een wachtwoord gaan intikken. Geef mensen de keuze om deze onzinnige security uit te zetten.

   En natuurlijk het groeperen van de notifications op het lockscreen ipv die hele lijst onder elkaar.

   Dat zijn er zo een paar en ik kan er wel meer roepen.

   • @turbobrick:

    Die calculator is wel een dingetje, maar volgens mij heb ik er nog eentje op mijn stokoude iPad Mini 2! Alles in één keer killen is een goed punt! Dat mag inderdaad wel anno 2018. Mijn oude Sony Xperia Arc had dat zelfs!

    Dat groeperen van foto’s en notificaties is inderdaad een lastig punt voor Apple. Zullen ze daar niet eerder over nagedacht hebben? Zo moeilijk kan het niet zijn, toch? Gewoon gevalletje software update en klaar.

    Oh, en waarschijnlijk wil je zelf de plaats kunnen bepalen waar je App staat. Zoals dat 7 jaar geleden ook met Android kon 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *