iphone 12 renders prototype

Dit maakt de iPhone 12 een tegenvaller

iphone 12 renders prototype

Deze specificaties roepen serieuze vragen op over de iPhone 12. Wij stellen ze.

Voordat een nieuwe smartphone op de markt komt moet deze eerst gecertificeerd worden. Daar is de iPhone 12 geen uitzondering op. Inmiddels signaleert men de iPhone 12 varianten op verschillende sites van certificeringsinstanties. Voor certificering moet men ook bepaalde specificaties overleggen. Voor de iPhone 12 is dat niet positief.

Wat is er met de batterijcapaciteit van de iPhone 12 aan de hand?

Een van de specificaties die men deelt is de batterijcapaciteit. Die zorgt voor verwarring. Op basis van de specificatierapporten komen we namelijk tot het volgende lijstje.

 • iPhone 12 (5.4-inch) – A2471 – 2227mAh;
 • iPhone 12 Max (6.1-inch) – A2431 – 2775mAh;
 • Apple iPhone 12 Pro (6.1-inch) – A2431 – 2775mAh
 • iPhone 12 Pro Max (6.7-inch) – A2466 – 3687mAh

Als wij dit vergelijken met de serie van vorig jaar dan zien we dat de reguliere iPhone er ten opzichte van de 11 (3110 mAh) op achteruit gaat. Hetzelfde geldt voor de Pro, die verliest van de 11 Pro (3190 mAh). Alleen de 12 Pro Max gaat er iets op vooruit. De iPhone 11 Pro Max had namelijk een capaciteit van 3500 mAh).

Batterijcapaciteit iPhone 12 roept vragen op

Uiteraard weten we pas 100% zeker dat de capaciteiten kloppen als de eerste iPhones in de winkel liggen, maar certificeringsinformatie is meestal definitief. Als we daar in dit geval vanuit gaan roept de keuze voor de lage capaciteiten vragen op.

Hoe zit het bijvoorbeeld met 5G-connectiviteit? Het is bekend dat 5G meer batterijcapaciteit vraagt dan het reguliere 4G-netwerk. Een verlaging ligt dan niet voor de hand. Zo dit betekenen dat alleen de Pro Max een 5G-uitvoering krijgt?

Daarnaast is de vraag welke technologie Apple in gaat zetten om concurrerend te blijven. Immers, naast het opslaggeheugen is ook het RAM-geheugen volgens de laatste informatie weer niet om over naar huis te schrijven.

Snellere charger als troostprijs

Overigens blijkt uit de specificaties voor certificering wel dat men de 18W charger een upgrade heeft gegeven. De nieuwste chargers worden maximaal 20W. Cynisch kunnen we concluderen dat dit geen overbodige luxe zal zijn als de batterijcapaciteit klopt. Daarnaast is men ook op dit gebied bij lange na geen koploper.

Het wordt dus spannend om te zien of Apple in september verrast met nieuwe technologie die deze stappen verklaart of dat Apple inderdaad een cash ronde maakt van de lancering.

Bron: Mysmartprice.com

5 reacties

  • @towi1989 Dat is zeker waar. Ik ben erg benieuwd wat men gaat doen en waar men dan wel interessant wil blijven. Het aantal argumenten om voor iPhone te kiezen wordt zo wel heel klein.

   • Compleet nutteloze post … wanneer leert men nu eens dat specs totaal niet zaligmakend zijn !

    Telefoons met veel betere “specs” dan een iphone 11 pro … presteren vaak minder ondanks de beter specs. Je hebt niets aan 12 gb ram als de software sucks en 12 gb nodig heeft om een beetje netjes te draaien !

    Het gaat om samenwerking tussen hard en software … en niet om kopers te lokken met nutteloze specs.

    Dit is iedere keer hetzelfde liedje wanneer er een nieuwe iphone uitkomt … en na een maand van praktijk blijkt het vaak heel anders te liggen … En dat weet je inmiddels best (als je uberhaupt met techniek bezig bent)

    Dus kunnen we dit artikel ( wederom ) onder clickbait scharen he

    • @dgh74,

     Kun je nagaan hoe goed een iPhone zal presteren met 6/8 GB snel geheugen en een 4000 mAh batterij. Tegenwoordig helemaal niet zo duur om te gebruiken in een telefoon, zo laten de Android prijsvechters zien. Je zou haast denken dat Apple niet in China kan onderhandelen. Oh nee, meer marge en goed genoeg is belangrijker… Apple zou echt nog veel beter kunnen naast hun monster SoC. Dat zullen ze ongetwijfeld gaan doen in de toekomst. Tenminste, nadat je zo’n vier of vijf toestellen verder bent.

 1. En waar is die overkill voor nodig ? Mijn iphone X van 3 jaar oud vertoond geen hapering of stotter. Loopt als een jekko en kan nu makkelijk jaar 4 in ( minder verkopen voor apple ) … Menig 6S bezitter is zelfs nog super tevree.

  De meeste ( meeste ) low budget Androids trekken het geen 4 a 5 jaar dus uiteindelijk verkopen ze dubbel en hebben ze net zoveel marge in diezelfde 4 a 5 jaar.

  Ken je nagaan hoe goed en lang androids het vol zouden houden wanneer ze de zaken eens voor elkaar kregen …. maar dan kost meer ( minder marge ) Aan R&D en duurdere componenten … dan de boel oplossen met overkill aan ( goedkope ) gb’s .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *