huawei vs samsung

iPhone 12 Pro Max vs Huawei Mate 40 Pro – Flagship beatdown

Foto @Huawei

In deze vergelijking leggen we de Apple iPhone 12 Pro Max naast de Huawei Mate 40 Pro. Dezelfde prijs, maar hele andere specs!

Deze week kwam Huawei met hun gloednieuwe vlaggenschip-serie, de Mate 40. Het toptoestel, de Mate 40 Pro, is behoorlijk aan de prijzige kant maar levert tevens hele solide specs. Hetzelfde zou gezegd kunnen worden over de Apple iPhone 12 Pro Max. Toevalligerwijs is de prijs van de twee toestellen praktisch gelijk. Een uitgelezen kans dus, om de Apple iPhone 12 Pro Max te vergelijken met de Huawei Mate 40 Pro. Haal de pleisters overigens maar alvast tevoorschijn, want het wordt bloederig.

Apple iPhone 12 Pro Max vs Huawei Mate 40 Pro

De instapmodellen van zowel de iPhone 12 Pro Max als de Mate 40 Pro kosten rond de €1200 bij de fabrikanten. Een flinke smak geld voor een smartphone. Zeker gezien Huawei geen Google-services meer mag aanbieden. Daarom bouwt het Chinese merk aan een eigen ecosysteem. Dat doet Apple altijd al, wat wederom een leuke overeenkomst tussen de twee toestellen is. De displays van de twee zijn tot slot ook praktisch even groot.

Maar daar blijft het ook wel bij wat betreft gelijkenissen. Zo heeft de Mate 40 Pro qua display een 50% hogere refresh rate en een dubbel zo snelle touch sampling. Het toestel heeft 2GB meer RAM, standaard de dubbele hoeveelheid opslagruimte en een verbazingwekkende camera-setup met een 50MP main lens!

Over verbazingwekkend gesproken, ook het opladen gaat absurd snel bij het toestel. De Mate 40 Pro pompt ruimt 3 keer zoveel Watt aan stroom de accu in vergeleken met de iPhone 12 Pro Max. Hetzelfde geldt voor het draadloos laden.

Kortom, eigenlijk wint Huawei het met van Apple. Maar daarmee is nog niet alles gezegd. In tegenstelling tot een vergelijking van de iPhone 12 met een Samsung vlaggenschip, is er nog een factor die we moeten meerekenen. Zoals gezegd, Huawei biedt geen Google services meer aan. Dus dat zou alsnog de doorslag kunnen geven om voor Apple’s waterdichte ecosysteem te gaan.

Hoe dan ook, puur naar specs kijkend, is het doodsimpel. De Mate 40 Pro maakt gehakt van de Apple iPhone 12 Pro Max. Check de volledige vergelijking hieronder. Specs aangeduid met een sterretje (*) zijn niet door de fabrikant zelf bevestigd.

[table “287” not found /]

Lees ook: Officieel: Dit is de iPhone 12 Pro

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *