‘iPhone X 2019 krijgt driedubbele camera’

iPhone 8
Heeft Huawei een driedubbele camerahype gestart?

Enkele weken geleden presenteerde Huawei met gepaste trots haar nieuwe vlaggenschip, de Huawei P20 Pro. Het meest opmerkelijke aan dit apparaat is de driedubbele cameralens aan de achterkant. In combinatie met kunstmatige intelligentie moet dit zorgen voor fantastische plaatjes, zelfs in situaties met weinig licht.

Apple lijkt met veel enthousiasme te hebben gekeken naar het nieuwe apparaat van de Chinezen en ziet potentie in de technologie. Volgens de Tapei Times wil het miljardenbedrijf in de tweede helft van volgend jaar een iPhone op de markt brengen met drie lenzen, waardoor onder andere 3x optische zoom mogelijk wordt gemaakt. Er wordt dus geen fotokwaliteit verloren.

iPhone X 2019 met driedubbele camera concept

Een configuratie met drie lenzen lijkt enkel weggelegd te zijn voor het duurste vlaggenschip van Apple (foto hierboven van iDrop News), de iPhone X van 2019 (of hoe het toestel ook mag gaan heten). Dit ligt in lijn met voorgaande jaren: zo heeft de reguliere iPhone 8 nog steeds één cameralens.

Hoewel het nog een tijdje duurt tot september 2019, meldde KGI Securities-analist Ming-Chi Kuo eerder dit jaar dat de nieuwe iPhone X-modellen nog steeds over een dubbele camera zullen beschikken. Het is interessant om te zien of Google met haar Pixel-lijn ook overstag gaat, aangezien ze een dubbele cameralens eerder nog overbodig achtten.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *