OnePlus 7T kan razendsnel opladen maar mist nog steeds functie

Sexy
De oplaadsnelheid gaat (weer) vooruit met de OnePlus 7T, maar er mist nog steeds een functie.

OnePlus-toestellen staan al sinds de introductie van het merk bekend om het behoorlijk snelle opladen door de Warp Charge/Dash Charge-technologie. Het Chinese merk doet er volgens TechRadar nog een schepje bovenop en maakt de oplaadsnelheid van de OnePlus 7T bijna een kwart sneller dan de OnePlus 7 Pro.

Ja, bijna een kwart. Dat zegt CEO Pete Lau in een interview met het medium: “We denken dat Warp Charge 30T de beste oplaadtechnologie is voor gebruik in de echte wereld. Je kan je smartphone 23% sneller opladen, zelfs wanneer je het nog gebruikt.”

Voor de duidelijkheid, het Wattage van de batterij gaat dus niet per se omhoog, het is de oplaadsnelheid die omhoog gekald wordt voor de OnePlus 7T. De OnePlus 7T heeft evenals de OnePlus 7 Pro 30W oplaadcapaciteit. Dat kan twee dingen betekenen: de batterij is dusdanig geoptimaliseerd dat hij bijna 25% sneller opgeladen is of de batterij is een stukje kleiner. Waarschijnlijk is het een combinatie van die twee factoren.

Helaas voor OnePlus-fans zal de batterij dus een stuk sneller opgeladen kunnen worden, maar vereist dat nog steeds een kabel. Nu benoemen we in onze eigen review van de OnePlus 7 Pro het gebrek aan draadloos opladen als een eventueel nadeel. Niet iedereen vindt het een essentiële functie maar vanwege de opwaartse beweging van de prijs van OnePlus-toestellen (en de meer luxe positie die de voormalige flagship killer inneemt) zou het een welkome toevoeging zijn.

Lees ook: Alles over de nieuwe OnePlus 7T gelekt

Nog geen reacties

  1. Telefoon zonder Wireless charging is gewoon GEEN Flagship Anno 2020 (bijna), simpel zat.
    Echt een nadeel van de OP lijn.
    Zeker nu al een aantal keren bewezen is dat het wireless laden ook gewoon snel kan gebeuren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *