Onthulling: ‘Apple App Store steelt van hun klanten’

De Apple App Store heeft geen medelijden met je als je vergeetachtig bent; Deze app-maker wordt daar woest van.

De Apple App Store is zonder twijfel een hoeksteen van de hedendaagse tech-wereld. Dat moet haast wel met een doorstroom van bijna een half biljoen. Maar dat je nooit zo groot wordt door ethische beslissingen te maken, onthult yoga-app Down Dog. In een Tweet laat de app zien hoe Apple hun klanten dwingt om te betalen. Of ze dat nou willen of niet.

‘Apple App Store steelt van hun klanten’

Yoga-app Down Dog komt momenteel flink in de publiciteit vanwege een onthulling over Apple. De iPhone-maker weigerde namelijk recentelijk een update voor de app. Ja, alweer. Down Dog onthult in de onderstaande Tweet waarom precies. Tegelijkertijd worden er flink wat klappen uitgedeeld. Veel Twitter-gebruikers lijken zich achter de felle uithalen van de ontwikkelaar te scharen.

De Tweet leest: “Wow! Apple weigert onze nieuwste update omdat we weigeren auto-charge door te voeren nadat een gratis proefabonnement is verlopen. Zij mogen ervoor kiezen om van hun klanten die vergeten te annuleren te stelen, maar wij doen dat niet met die van ons. Dit is een grens die we niet zullen overschrijden.”

Na gratis abonnement automatisch betalen

Uit de onthulling blijkt dat Apple app-makers verplicht om automatisch geld te incasseren na een verlopen proefabonnement. Met andere woorden, men kan zich opgeven voor een proefabonnement bij Down Dog. Maar volgens Apple moeten mensen zelf het abonnement opzeggen. Vergeten ze dat, dan moeten ze simpelweg betalen.

In een vervolg op het statement van Down Dog leggen de makers van de app uit waarom ze hier zo gepassioneerd over zijn.

We hebben geëxperimenteerd met automatisch betalen in het verleden. Dit leidde tot (1) minder mensen die het product proberen, (2) een gigantische hoeveelheid verzoeken tot terugbetaling door gebruikers die vergeten te annuleren en (3) compleet ongeloof bij gebruikers als we uitleggen dat Apple ons niet toestaat om geld terug te geven.

Virtuele winkel komt regelmatig in opspraak

Het is niet voor het eerst dat Apple’s virtuele winkel in opspraak komt. Sterker nog, de laatste tijd horen we heel veel horrorverhalen van ontwikkelaars en klanten. In het gelinkte artikel uit de tweede alinea schrijven we over een nieuwe beleid dat Apple zou doorvoeren in de App Store. Ontwikkelaars zouden meer inspraak krijgen in de regels van de App Store. Misschien dat Apple dat na de zoveelste rel rondom twijfelachtige App Store-praktijken ook echt waar gaat maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *