PlayStation 5: zou het gaming plan zo geniaal zijn?

Toch een samenwerking met GTA 6-producent Rockstar?

We zouden vandaag eigenlijk in de ban zijn van een flink game-play evenement voor de PlayStation 5, maar men besliste anders. Toch komt er her en der nieuws naar boven en uit die berichten ontstaat een bijzonder beeld.

PlayStation 5 té compatible?

Een eerste gerucht is de wereld in geholpen door een Turkse retailer. HIj gaf aan dat er inderdaad volledige achterwaartse comptabiliteit zal zijn.

https://twitter.com/RythianPlays/status/1266810773420101636

Dit betekent dat je games die voor PlayStation 2 zijn uitgebracht dadelijk makkelijk op de PS5 kunt spelen. Nu was er wel eerder sprake van achterwaartse comptabiliteit, maar niet voor de (bijna) complete game catalogus. Er is dan ook her en der twijfel over de claim van de retailer.

Houdt Rockstar een test voor PlayStation 5?

Er gebeurt echter tegelijkertijd iets vreemds. De samenwerking met Rockstar lijkt hecht te zijn. Hoewel de geruchten voor een exclusive rondom GTA 6 niet waar bleken, gaf Sony aan dat er wel exclusives komen. Het bijzondere is dat Rockstar nu aan een nieuwe release lijkt te werken. Men gaat volgens geruchten Red Dead Redemption nog dit jaar opnieuw uitbrengen en dat is verrassend.

Men heeft immers juist dit jaar RDR2-uitgebracht en er zou dit jaar geen grote release meer te verwachten zijn. Volgens de geruchten zou je RDR2 echter als een prequel op RDR kunnen zien. Daarom is er door het succes van RDR2 ruimte voor een heruitgave van de originele game met daarin een aantal aspecten van RDR 2. Als deze geruchten kloppen zou dit wel eens een test kunnen zijn die de bewering over comptabiliteit een stuk logischer maakt.

Gaat PlayStation Studio’s een geniaal game-marketingplan testen?

Als we de plannen van PlayStation Studio en de claim van de Turkse retailer combineren met te stap van Rockstar ontstaat er een erg interessant marketingconcept. Door zoveel titels vrij te geven biedt Sony de klant de kans om haar eigen favorieten terug te vinden. Op die manier weet Sony precies welke verloren schatten er in de catalogus zitten. Met uitgave van een prequel, remake en merchandiselijn krijgt Sony op die manier een bijzondere marketingmodule. Zeker in combinatie met een aantal ‘exclusives’ kan zij zo de markt redelijk blokkeren. RDR biedt hiervoor een mooie testcase. Wellicht zijn de geruchten dus wel iets minder bizar dan gedacht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *